Zo ga je fit en gezond op vakantie in 2021

Elk jaar weer dat gesteggel over goede doelen en afvallen rond kerst en oud & nieuw. Ook dit jaar weer die zorgen over de bikini-body deze zomer, mits we weer onbezorgd kunnen reizen. Waarom doe jij het dit jaar niet eens volledig anders? Stop met afvallen neem het roer in eigen hand en ga anders eten. Dit zijn de tips voor een happy en gezond 2021.

Zorg voor jezelf

Eigenlijk weet iedereen het wel. Een paar kilo te zwaar is helemaal niet erg en in bikini, badpak of zwembroek ziet iedereen er plots wel heel naakt uit en valt ieder rolletje heel erg op. Anders wordt het als je BMI te hoog wordt. Denk eens na wat al die extra kilo’s betekenen voor je knieën of je rug. Pak eens 5 pakken suiker en bedenk hoeveel lichter je bent als je deze 5 kilo afvalt. Dat scheelt een heel stuk meezeulen voor je lichaam van extra gewicht.

Het grote gevaar schuilt in suikers. En die zitten tegenwoordig overal in, dus niet alleen in taart. Het is niet voor niets dat de suikerindustrie machtige lobbyisten heeft in Brussel. En je lichaam raakt er verslaafd aan. Maar tegelijkertijd verbrandt je lichaam suikers heel snel waardoor je snel weer honger krijgt. Je gaat weer wat eten en het teveel wordt opgeslagen in vet. Zie daar de vicieuze cirkel waar je in komt. Als je die cirkel doorbreekt gaat het verliezen van die 5 kilo opeens een stuk makkelijker. Dan kun je voor je volgende reis mooie nieuwe badkleding kopen als beloning en voorpret voor je vakantie.

Het geheim zit ‘m in koolhydraatarm eten

Je hebt er vast al over gehoord. Een Koolhydraatarm dieet, keto-dieet en meer van dat soort termen. Heel lang geleden aten we geen suikers maar vooral groentes, fruit en vetten (bijv. via vlees). De energie die je lichaam daaruit haalt wordt over een langere periode verdeeld en daarom krijg je dus minder snel honger. Twee vliegen in 1 klap: je gaat gezond eten en je krijgt minder zin in tussendoortjes. Je zult zien dat je hierdoor vanzelf gewicht gaat verliezen.

Het is dus vrij simpel: eet minder koolhydraatrijk voedsel en eet juist meer groente en vetten. Dan vliegen die kilo’s er bijna af. Wat is koolhydraatrijk eten? Dat is bijvoorbeeld:

  • Aardappels
  • Witte rijst
  • Pasta
  • Taartjes, cake, chocolade etc. .

Maar ook brood bevat bijvoorbeeld veel koolhydraten en natuurlijk zit fastfood vol (verborgen) suikers.

 

 

Geniet ook op vakantie van lekker eten

En laat het nu net zo zijn dat in jouw favoriete hotel heerlijke pasta’s serveert met een stukje stokbrood & olijfolie erbij. Laat het staan. Want juist in de Zuid-Europese landen zijn ze ook heel goed in het grillen van de lekkerste groentes. Sprenkel die olijfolie over je groente en je krijgt direct goede vetten binnen.

 

 

In de 1e paar dagen is het even wennen omdat je lichaam moet afkicken van de suikers. Begin daarom net voor je vakantie al dan houd je het gezonde eten makkelijker vol op je bestemming. Noten en eieren zijn een goed en gezond tussendoortje en die stop je makkelijk in je handbagage om bijvoorbeeld onderweg in de auto of het vliegtuig te eten.

Water, water & nog eens water

Feitelijk ben je jouw lichaam aan het reinigen van het jarenlang opnemen van gifstoffen. Je lever en nieren zullen dus extra hard aan het werk gaan nu. Daarom is het extra belangrijk om water te drinken. Meer dan normaal zelfs. Stop een Dopper in je tas en vul hem regelmatig bij. Check wel altijd of je kraanwater kunt drinken op de bestemming waar jij bent.

Een fit 2021 met deze gezonde recepten

Hopelijk weegt je koffer aan het einde van de vakantie meer door de souvenirs die je hebt gekocht en ben je zelf een paar kilo kwijt geraakt. Maar hoe ga je nu thuis verder met gezond eten zodat je kilo’s blijft afvallen? Wil je makkelijk afvallen en blijven genieten van gezond eten? Zorg dan dat je een goede coach hebt. Dat kan met het 50 Dagen Koolhydraatarm Boek dat altijd binnen handbereik ligt. Daar haal je elke dag en overal waar je bent inspiratie uit voor lekkere, gezonde & koolhydraatarme gerechten.

 

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.