Beluister de nieuwe podcastserie rond “De Vlaamse Kunstroof”

In de nacht van 10 op 11 april 1934 worden in Gent twee panelen van Het Lam Gods gestolen, het beroemde middeleeuwse meesterwerk van Jan van Eyck. Eén paneel komt een paar maanden later weer boven water. Maar het tweede, met daarop een afbeelding van de Rechtvaardige Rechters, is tot op de dag van vandaag nog niet teruggevonden. Dit mysterie houdt de gemoederen in Vlaanderen dan ook al decennialang bezig.

In de zesdelige podcastserie De Vlaamse Kunstroof duiken journalist Ieke Schout en podcastmaker Lieke Malcorps in deze meeslepende zaak, een van de grootste onopgeloste kunstdiefstallen uit de geschiedenis. Een spannend en waargebeurd verhaal over fanatieke speurders, een bekentenis op het sterfbed en een mysterieuze code.

 

 

Luister via Spotify

De eerst 2 afleveringen zijn nu via Spotify te beluisteren, elke week volgt een nieuwe aflevering. Meer achtergrondinfo bij de podcastreeks vind je op deze pagina (wordt regelmatig aangevuld).

 

 

Een ideale voorbereiding op een bezoek aan Gent in het kader van het Van Eyck-jaar, verlengd tot juni 2021. Speur mee naar de Rechtvaardige Rechters, alvast veel luistergenot gewenst!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.