Vind ruimte en vrijheid in Bretagne deze zomer

We hebben er lang naar uitgekeken en nu is het zover: we mogen weer op vakantie in Europa. Ook Bretagne is weer toegankelijk voor buitenlandse toeristen. Het publieke leven begint er weer op gang te komen. Zo zijn restaurants, cafés, overnachtingsgelegenheden en stranden weer geopend.

Cap d’Erquy

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zoals het bewaren van voldoende afstand. En laat dát in Bretagne nou niet zo moeilijk zijn: met haar uitgestrekte landschappen en ruimte, zoek je in Bretagne met gemak een rustige plek op.

Diep inademen in de ongerepte natuur

In de regio Bretagne vind je uitgestrekte natuur waar je prachtige tochten kunt maken om de rust en de ruimte op te zoeken. Zo is er bijvoorbeeld het pad van de Cap de Fréhel naar Erquy, dat een kleurrijk schouwspel vertoont. De kliffen van leisteen en roze zandsteen zijn bedekt met een fleurig heidelandschap en bieden uitzicht op de smaragdgroene zee.

Het duingebied van Gâvres-Quiberon, in het zuiden van de regio, is met zijn oppervlakte van 2.500 hectare het het grootste natuurgebied van de Bretonse kust. Een lange rij duinen strekt zich hier ononderbroken uit over 35 kilometer en zo’n 700 plantensoorten geven het gebied een bijzondere kleurenpracht.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

Zoek je de rust op in het binnenland, dan is er het natuurpark van de Monts d’Arrée. In dit grootste heidegebied van Bretagne (8.000 ha) wisselen heide, gaspeldoorn, veenmoerassen en rotsige kammen elkaar af zo ver je kunt kijken. In de zomer, als alles in bloei staat, is het er nog mooier!

Meer tochten in de natuur zijn te vinden op: https://www.bretagne-vakantie.com/hier-heb-ik-zin-in/tochten-in-de-natuur/de-mooiste-tochten-in-bretagne/

Zoek de ruimte op het water

Een boot, kajak of stand-up paddle board huren is dé manier om afstand te bewaren van andere toeristen én om optimaal te genieten van de mooie kustlijn van Bretagne. Bij Crozon maak je een prachtige tocht langs de kust. De indrukwekkende zeegrotten van Morgat liggen normaal gesproken verborgen tussen de rotsen, maar zijn per kajak tóch te bewonderen.

 

 

In de Golf van Morbihan liggen talrijke eilandjes met bijzondere vogels, waar je met een kajak of SUP vlakbij kunt komen. En wil je in alle rust genieten van de Roze Granietkust? Ga dan het water op en bewonder deze bijzondere kustlijn vanuit een heel ander perspectief.

Crozon

Als je het water op gaat en tegelijkertijd iets goeds wilt doen voor de omgeving: verzamel dan het plastic en ander vuil dat je onderweg tegenkomt. Dit kan op eigen houtje, maar er zijn ook gezamenlijke ‘beach clean-ups’. Op 19 september wordt er bijvoorbeeld langs de stranden bij Fouesnant-Les Glénan een opruimactie gehouden, om de stranden langs de kust schoon te houden en de natuur te beschermen.

Fiets de vrijheid tegemoet

De fietsroute ‘la Vélomaritime’ is onderdeel van de Eurovelo 4, een route van 1500 kilometer lang die van Duinkerke aan de Frans-Belgische grens loopt tot in Bretagne. In Bretagne voert de route langs sfeervolle steden en bijzondere landschappen langs de noordkust. Onderweg kom je langs de Baai van de Mont Saint-Michel, waar de getijdenverschillen het grootste zijn van heel Europa, Cap Fréhel, met uitzicht op de Smaragdgroene zee, en de Roze Granietkust. Op de route liggen ook charmante steden en dorpen als Cancale, Saint-Malo, Dinard, Perros-Guirec en Roscoff.

Reizigersinformatie met betrekking tot het Coronavirus

Vanaf 15 juni is het weer mogelijk op vakantie te gaan naar Frankrijk. Het reisadvies voor Frankrijk is aangepast van oranje (vakantiereizen afgeraden) naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s). Er gelden in Frankrijk een aantal maatregelen om de verspreiding van Corona tegen te gaan, zoals het bewaren van afstand en het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer.

 

 

Antwoorden op veel gestelde vragen over de (hygiëne)richtlijnen in Bretagne zijn online te vinden op.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.