Transavia voert 1e vlucht naar Faro uit

Gisteren heeft Transavia haar eerste vluchten weer gemaakt na een periode van 10 weken waarin, met uitzondering van de repatriëringsvluchten, alle toestellen aan de grond stonden. Vanaf deze maand vliegt Transavia een beperkt aantal vluchten op in totaal 26 bestemmingen. De volgende stap is de uitbreiding van het aantal vluchten én bestemmingen in de maanden juli en augustus.

De eerste vlucht vertrok donderdag om 7:00 uur, de HV6361 van Amsterdam Schiphol Airport naar Faro in Portugal. Naast passagiers en crew, was ook de CEO van Transavia, Marcel de Nooijer, aan boord: ‘Ik ben meegegaan met onze crew op deze vlucht om zelf ook te zien en ervaren wat veilig en gezond vliegen in deze periode in de praktijk betekent, en hoe dat voelt aan boord.

 

 

We werken met andere protocollen en richtlijnen en hebben de afgelopen periode hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Ik ben hier om onze crew een hart onder de riem te steken voor hun inzet en daadkracht in deze voor iedereen ingrijpende periode.’

Focus op noodzakelijk reizen

Transavia start langzaam maar zeker weer op. In de eerste weken ligt de focus op passagiers die een ‘noodzakelijke’ reis maken zoals aangegeven in de richtlijnen. Per land verschillen de maatregelen en restricties, passagiers wordt daarom geadviseerd dit nauwlettend in de gaten te houden. Marcel de Nooijer: ‘We zien wel dat restricties versoepelen en landen als Portugal graag weer reizigers willen ontvangen. Ook neemt de vraag uit de markt toe, dat geeft vertrouwen. Onze crew kijkt er ook zeer naar uit om onze passagiers weer een plezierige, en vooral ook veilige reis te bezorgen.’

 

 

Het Portugese bureau voor Toerisme, Visit Portugal, heeft Transavia laten weten blij te zijn dat we weer op een aantal bestemmingen in het land vliegen: ‘Portugal verheugt zich erop de Nederlanders te verwelkomen nu Transavia weer naar Faro, Porto en Lissabon vliegt. We willen graag laten zien dat Portugal alles heeft gedaan en zal blijven doen om u een veilig en welkom gevoel te geven. Tot ziens in Portugal!’

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.