Qatar Airways introduceert bijkomende veiligheidsmaatregelen aan boord en versoepelt de commerciële voorwaarden

Qatar Airways heeft zijn veiligheidsmaatregelen aan boord verder uitgebreid voor passagiers en cabinepersoneel. De luchtvaartmaatschappij voert een aantal wijzigingen door aan boord van het vliegtuig, waaronder de introductie van persoonlijk beschermingsmateriaal (PBM) voor het cabinepersoneel en een aangepaste service die de interactie tussen de passagiers en de bemanning vermindert. Het cabinepersoneel draagt al een aantal weken PBM tijdens de vluchten, waaronder handschoenen en mondkapjes.

PBM-pakken

Het cabinepersoneel draagt het PBM-pak over de uniformen, naast een veiligheidsbril, handschoenen en een mondkapje om de klanten nog meer gerust te stellen, bovenop de verbeterde hygiënische maatregelen die al van kracht zijn. De luchtvaartmaatschappij verplicht passagiers om vanaf maandag 25 mei een mondkapje te dragen aan boord en raadt hen aan een eigen mondkapje mee te brengen met het oog op de juiste maat en het beste comfort.

Qatar Airways heeft nog andere bijkomende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen ingevoerd aan boord van haar vluchten. Zo worden de maaltijden in Business Class geserveerd op een dienblad in plaats van onmiddellijk op tafel, en wordt de passagiers een setje bestek aangeboden in plaats van het bestek apart neer te leggen, om het contact tussen de bemanning en de passagiers te beperken. In Economy Class worden alle maaltijden en het bestek zoals gebruikelijk verzegeld geserveerd. Daarnaast worden grote flessen handdesinfecteermiddel in de cabines geplaatst, ter beschikking van zowel het cabinepersoneel als de passagiers. Ook zijn alle sociale ruimtes aan boord van het vliegtuig afgesloten om social distancing te respecteren.

 

 

Passagiers die in Business Class reizen, kunnen gebruik maken van de verhoogde privacy die de Qsuite biedt met inklapbare panelen voor meer privacy en volledig sluitende deuren waardoor een echt privé-compartiment ontstaat. Passagiers kunnen ook kiezen voor de ‘Do Not Disturb (DND)’ indicator in hun privé-suite, als ze hun interactie met het cabinepersoneel willen beperken.

 

 

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijn Excellentie de heer Akbar Al Baker, zei: “Bij Qatar Airways hebben we deze extra veiligheidsmaatregelen aan boord van onze vliegtuigen ingevoerd om de gezondheid en het welzijn van onze passagiers en het cabinepersoneel te waarborgen en de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Als luchtvaartmaatschappij hanteren we de strengste hygiënenormen om ervoor te zorgen dat we mensen in deze periode veilig naar huis kunnen brengen. We geven hiermee eens te meer de geruststelling dat veiligheid onze eerste prioriteit is. We bieden nog steeds het grootste internationale netwerk ter wereld aan met vluchten naar meer dan 30 bestemmingen wereldwijd en streven ernaar ons netwerk in de komende maanden nog verder terug uit te breiden. Deze extra veiligheidsmaatregelen aan boord zullen ons helpen om onze doelstellingen te bereiken.”

Qatar Airways hanteert verder de hoogste hygiënenormen. De vliegtuigen worden regelmatig gedesinfecteerd met reinigingsmiddelen die zijn aanbevolen door de International Air Transport Association (IATA) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De hub, Hamad International Airport, heeft geïnvesteerd in het inzetten van volledig autonoom bewegende ontsmettingsrobots die geconcentreerd UV-C licht uitstralen, waarvan bekend is dat het in staat is om het merendeel van besmettelijke micro-organismen te elimineren.

Bovendien beschikken de vliegtuigen van Qatar Airways over de meest geavanceerde luchtfiltersystemen, uitgerust met HEPA-filters van industrieel formaat die 99,97% van de virale en bacteriële verontreinigingen uit de teruggevoerde lucht verwijderen en zo de beste bescherming tegen infecties bieden. Alle linnengoed en dekens aan boord van het vliegtuig worden gewassen, gedroogd en geperst bij temperaturen die dodelijk zijn voor bacteriën, terwijl de koptelefoons worden ontdaan van oorschuim en na elke vlucht grondig worden ontsmet. Deze artikelen worden vervolgens verzegeld in individuele verpakkingen door personeel dat hygiënische wegwerphandschoenen draagt. Al het serviesgoed en bestek wordt gewassen met wasmiddelen en gespoeld met gedemineraliseerd zoet water bij temperaturen die ziekteverwekkende bacteriën doden.

Het cabinepersoneel is getraind om de kans op het oplopen of verspreiden van de infectie te elimineren. Het personeel wordt telkens voor het vertrek van de vlucht en na aankomst thermisch gescreend. Personen worden in quarantaine geplaatst en getest als collega’s of passagiers op een vlucht symptomen van de infectie vertonen of positief reageren op het virus.

Daarnaast heeft Qatar Airways de verdeling van het cabinepersoneel op vluchten gereorganiseerd, door twee groepen te sturen op korte- en middellangeafstandsvluchten – de eerste om de heenreis in goede banen te leiden, de tweede voor de terugreis. Voor langeafstandsvluchten kunnen bemanningsleden die moeten overnachten, enkel naar het hotel worden gebracht in een door Qatar Airways goedgekeurd vervoermiddel en dienen zij in hun kamers te blijven, waardoor menselijke interactie wordt beperkt.

Wat de passagiers betreft, beveelt Qatar Airways waar mogelijk social distancing aan, vooral op vluchten met een lagere bezetting. Afstand nemen wordt ook gerespecteerd tijdens het boardingproces, zodat de passagiers ver van elkaar af komen te zitten. De luchtvaartmaatschappij moedigt de passagiers ook aan om de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbevolen hygiënepraktijken te volgen, zoals het regelmatig wassen van de handen en het niet aanraken van het gezicht. Sinds medio februari heeft Qatar Airways bijgedragen aan het thuisbrengen van meer dan een miljoen passagiers, met een combinatie van lijndiensten, charterdiensten en extra vluchten.

Een soepeler commercieel beleid

Qatar Airways heeft nog meer flexibiliteit in de commerciële voorwaarden ingebouwd om passagiers gemoedsrust te bieden bij het plannen van hun reis. De luchtvaartmaatschappij staat onbeperkt wijzigingen van datum en bestemming toe wanneer de nieuwe bestemming hooguit 8.000 km van de oorspronkelijke bestemming ligt. Qatar Airways rekent geen prijsverschil aan voor reizen vóór 31 december 2020, terwijl na deze datum de geldende prijzen van toepassing zijn. Alle tickets die worden geboekt voor reizen tot 31 december 2020 zijn twee jaar geldig vanaf de datum van uitgifte.

 

 

Passagiers van Qatar Airways kunnen hun tickets ook inwisselen voor Qmiles, die ze naar believen kunnen gebruiken, of ruilen voor een voucher met een extra waarde van 10%, eveneens geldig voor twee jaar. Qatar Airways staat toe dat tickets worden terugbetaald onder de vorm van het eerste betaalmiddel in het geval dat de vluchten worden geannuleerd, of onder de vorm van een voucher.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.