Dit zijn de mooiste Britse tuinen

Het voorjaar is in volle gang, dus tijd voor bloemen, of het nu in de tuin is of op het balkon. En wat kan nou beter inspireren dan een kijkje in Groot-Brittannië, het land van gepassioneerde tuiniers. De RHS Chelsea Flower Show vindt dit jaar digitaal plaats met online cursussen en een bloemenshow. Maar er is nog een aantal andere prachtige groene plekken in de UK die je vanuit je luie stoel kunt ontdekken.

Volg de beroemdste tuinshow ter wereld online

De RHS Chelsea Flower Show vindt deze week volledig online plaats. Deze wereldberoemde bloemenshow bevat dit jaar een scala aan gratis virtuele tuinevenementen, gezinsvriendelijke activiteiten, exclusieve rondleidingen en leerzame lezingen van 19 tot 23 mei. Interactieve vraag-en-antwoordsessies met Royal Horticultural Society adviseurs en andere speciale gasten. Daarnaast kun je exclusieve rondleidingen door tuinen van vooraanstaande tuindeskundigen verwachten, die persoonlijke tips voor de Britse tuinkunst delen. Bezoek de site.

 

 

Bezoek de achtertuin van Prins Charles

Een kijkje in het koninklijke leven, kan nu vanuit je luie stoel tijdens een tour door Highgrove Gardens, de residentie van Prins Charles. Tijdens de rondleiding zie je de tuinen en delen van het woonhuis tijdens de diverse seizoenen van het jaar. Prins Charles was nauw betrokken bij het ontwerp van de tuin en legde veel nadruk op duurzaamheid. Highgrove wordt algemeen beschouwd als een van de meest inspirerende en innovatieve tuinen van Groot-Brittannië, vol persoonlijke accenten die de prins zelf heeft aangebracht. Bezoek de site.

 

 

Bladeren en bloemen in Hidcote Manor

Een van de meest bijzondere tuinen van het land bevindt zich in Gloucestershire (Cotswolds) op het landgoed van een 17e-eeuws herenhuis. De 40.000 vierkante meter grote tuin van Hidcote Manor is in 1907 aangelegd en uitgebreid door Lawrence Johnston. De zoon van de Amerikaanse eigenaar besteedde bijzondere aandacht aan het kleureffect van de bladeren en bloemen en spaarde geen moeite exotische planten uit verre landen te telen. De tuin is sinds de jaren dertig open voor bezoekers en wordt sinds de jaren ‘40 beheerd door de National Trust. Het bijzondere aan de tuin van Hidcote Manor zijn de ‘buitenkamers’, gescheiden door weelderige heggen en muren. Hidcote toont drie 360° -rondleidingen door bloeiende tuinkamers inclusief kwetterende vogels.

Victoriaanse extravagantie

Waddesdon Manor and Gardens in Buckinghamshire werd gebouwd door de beroemde baron Ferdinand de Rothschild in de stijl van een Frans kasteel voor extravagante feesten. Het landhuis met tuinen in Buckinghamshire stamt uit de jaren 1880. Als je de wereld van Rothschild wilt betreden, kun je nu het grote herenhuis, de tropische vogelkooi en de imposante tuinen online verkennen. Sluit je virtuele bezoek af met een rondleiding door het interieur van het landhuis en zie de vertrekken die normaal voor publiek gesloten blijven.

Kew Gardens van bovenaf

Kew Royal Botanic Gardens is de oudste botanische tuin ter wereld en beslaat een oppervlakte van ongeveer 120 hectare. Deze tuin in het zuidwesten van Londen heeft een collectie van meer dan 30.000 verschillende plantensoorten; veel van hen zijn exotische soorten die niet inheems zijn in Europa of het noordelijk halfrond. De rondleiding geeft je een vogelvlucht over de iconische kas, pagode en rustgevende tuinen van Kew, een prachtige online versie van Kew’s rust en grandeur.

 

De leukste hotspots in Londen in een gratis reisgids

Download hem hier, alleen vandaag gratis te downloaden.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.