Zo focust Thailand op ecotoerisme

Ter gelegenheid van haar 60ste verjaardag gaat de Tourism Authority of Thailand (TAT) het ecotoerisme extra ondersteunen door opkomende bestemmingen te promoten en verantwoord toerisme te promoten. Er valt nog zoveel te ontdekken buiten de gebaande paden in Thailand!

Met een oppervlakte van 513.000 km2, een kustlijn van 3.000 km lang en 77 provincies met tal van culturele en natuurlijke trekpleisters, streeft Thailand naar een betere verdeling van de toeristenstromen. Om dit te realiseren, moedigt Thailand al haar bezoekers aan om niet alleen de populaire en bekende plekken te bezoeken, maar ook om de verborgen paden te verkennen. Niet ver van Bangkok, Chiang Mai, Phuket en Koh Samui zijn er namelijk nog vele andere, minder bekende parels verstopt die een bezoek zeker waard zijn.

 

 

Indrukwekkende cultuur en prachtige natuur

In het noorden zijn de tijdloze en charmante steden, Lampang en Nan, met hun prachtige tempels omgeven door adembenemende bergen en rijstvelden. In centraal Thailand maak je kennis met het roemrijk verleden door de overblijfselen van de paleizen en heiligdommen van Lopburi. In het noordoosten, waar de Mekong rivier stroomt, vind je de provincies Loei en Ubon. Daar ontdek je prachtige natuur en prehistorische bezienswaardigheden. In het oosten geniet je op de eilanden van Trat van hemelse stranden. In Phatthalung, in het zuiden van Thailand, vind je tal van meren en moerassen met drijvende roze waterlelies. Nog verder in het zuiden bevindt zich aan de Andaman Zee de provincie Trang, een vredig rustoord met helderblauwe wateren en prachtige witte stranden.

 

 

Duurzaam toerisme

“Door deze bestemmingen bekend te maken willen we voor een betere verdeling van de rijkdom zorgen, die door het toerisme wordt verkregen” vertelt Worapa Angkhasirisap, directeur van Parijse afdeling van TAT. “Gemeenschapstoerisme is een duurzame activiteit die onder andere bijdraagt aan de ontwikkeling van het platteland en de verbetering van de leefomstandigheden. Naast de ondersteuning van die lokale gemeenschappen, voeren we ook initiatieven uit voor het behoud van onze natuur. Kunststof en polystyreen zijn vanaf nu verboden in alle nationale parken. De bezoekers van Thailand worden ook uitgenodigd om deel te nemen aan ecologische activiteiten zoals het planten van bomen, het planten van jonge koralen of kunstmatige riffen op de zeebodem. Ecologisch toerisme is voor ons de toekomst.”

Meer Nederlanders naar Thailand in 2019

Thailand wordt gewaardeerd voor de pracht van haar tempels, de pure schoonheid van de stranden, haar verfijnde keuken en vriendelijke bevolking. Vorig jaar verwelkomde het land ruim 220.000 Nederlanders, dat is een stijging van 3% ten opzichte van 2018. Hierdoor is en blijft Thailand de favoriete bestemming voor Nederlanders die naar Azië reizen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.