Tips voor een heerlijke gezinsvakantie 2020 in Turkije

Het nieuwe jaar is net begonnen. Hét perfecte moment om na te denken over het boeken van een familievakantie in 2020 naar Turkije. Dit veelzijdige land heeft alles in zich voor het maken van mooie herinneringen en het beleven van onvergetelijke avonturen. Niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen is Turkije een ideale bestemming. De Turkse Riviera, en de Egeïsche of Lycische kust zijn namelijk een unieke verzamelplaats van exclusieve en kindvriendelijke resorts.

Ook op cultuurhistorisch gebied heeft Turkije veel te bieden. Elk familielid beleeft op deze manier een heerlijke en ontspannen tijd vol met vakantiepret. Voordat je een reis naar Turkije boekt, is het goed om na te denken over de meer praktische zaken. Bijvoorbeeld over het tijdig aanvragen van een Turkije visum. Het online aanvragen van een e-visum Turkije is hét begin van een onbezorgde tijd in dit prachtige land.

Is het aanvragen van een Turkije visum verplicht?

 

Nederlanders en Belgen reizen visumvrij naar Turkije sinds 2 maart 2020.

 

Ja een visum voor Turkije is verplicht. Je hebt een e-visum nodig voor elk familielid. Ook de kinderen hebben hun eigen visum nodig als je op vakantie gaat. Het is verstandig om het visum ruim voor je vertrek aan te vragen. Het is goed om te weten dat het Turkije visum niet meer op de vliegvelden te koop is. Dit moet je dus online doen.

 

Dit zijn de hotspots van Turkije

Ontvang nu handige tips over Turkije. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

Nadat je de benodigde visums besteld en betaald hebt, ontvang je ze direct als een ticket in je mailbox. Je kunt ze dus eenvoudig uitprinten en bewaren bij de vliegtickets en andere belangrijke documenten voor je vakantie.

 

 

Controleer ook direct de geldigheidsduur van het paspoort. Als je af wilt reizen naar Turkije, dan moet deze nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Dat geldt voor volwassenen, maar net zoals dat voor het Turkije visum het geval is, ook voor kinderen. Daarbij is het verstandig om zowel het visums als de paspoorten bij je te dragen als je het resort of vakantiepark verlaat. Zo kunnen jullie je altijd legitimeren en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

 

 

Waar op letten bij het boeken van een familievakantie naar Turkije?

Turkije kent veel luxe en kindvriendelijke resorts. Deze resorts zijn vooral gelokaliseerd in Bodrum, maar ook in Marmaris, Kemer, Side en Kusadasi. Vaak zijn ze prachtig gesitueerd en liggen ze op geringe afstand van bijzondere bezienswaardigheden. Hierbij kun je denken aan resorts dichtbij de trendy stad Istanbul. Maar, je vindt ook diverse vakantieresorts in of rondom Cappadocië. Deze omgeving staat bekend om zijn afwisselende landschappen, adembenemende plateau’s en wandelroutes. Wil je de mooiste stranden van Turkije liever binnen handbereik houden? Kies dan voor een gezinsvakantie aan de Turkse Riviera of één van de mooie kusten. Kemer en Alanya zijn hier goede voorbeelden van.

Checklist voor een ontspannen vakantie naar Turkije:

  • ✓ vraag tijdig een online Turkije visum aan voor elke reiziger
  • ✓ controleer de paspoorten op geldigheid
  • ✓ check de faciliteiten van het door jou gewenste resort
  • ✓ maak een to-do list met de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken

Hoewel de zomervakantie nog best ver weg lijkt, is het verstandig om jouw vakantie naar Turkije vroeg genoeg te boeken. Deze bestemming neemt namelijk nog steeds in populariteit toe. Zo weet je zeker dat je niets aan het toeval overlaat voor wat betreft jouw droomvakantie naar Turkije. En misschien nog wel het belangrijkste: vraag nadat je jouw vakantie voor 2020 hebt geboekt direct online een e-visum voor Turkije aan. Zo kan de vakantie voorpret past écht beginnen!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.