Langlaufspektakel tijdens de vernieuwde editie van de Nordic Night race

Op 2 april 2020 wordt voor de derde keer de Nordic Night Race in Galtür georganiseerd. Dit jaar wordt het langlaufspektakel echter uitgebreid. Tijdens het meerdaags evenement, dat van 2 tot 4 april 2020 plaats vindt, worden er 2 nieuwe onderdelen geïntroduceerd, namelijk de première van de Cross Country Climb en een gratis langlaufcentrum. De deelnemers kunnen tijdens dit evenement kans maken op een totaal prijzengeld van €10.000.

In april 2020 presenteert Galtür de eerste editie van het langlaufevenement: Galtür Nordic Volumes. Het driedaagse evenement is voor iedereen toegankelijk en wordt op 2 april afgetrapt met de bekende Galtür Nordic Night Race. De race waarbij iedereen tegen de profs kan concurreren. Na een 500 meter lange kwalificatieronde, gaan de 16 snelste deelnemers door naar de laatste rondes, die verdeeld zijn in aparte categorieën voor mannen en vrouwen. Onder de winnaars wordt een bedrag van 7.900 euro aan prijzengeld verdeeld. Kinderen kunnen een voorproefje krijgen van een echte wedstrijdgeest tijdens de aparte kinderrace.

 

 

Langlaufcentrum ‘Läuft bei uns’

Om ervoor te zorgen dat alle langlaufliefhebbers een goede race hebben tijdens het evenement, biedt het gratis langlaufcentrum, op 3 en 4 april, techniektips aan die door getrainde instructeurs van de skischool Galtür worden gegeven. Daarnaast kunnen de deelnemers er het nieuwste materiaal van Fischer uitproberen en een volledige lichaamstraining volgen bij de Fischer Skiletics Training. Het langlaufen kan op die dagen op de ijsbaan van Galtür, de deuren zijn vanaf 9 uur open.

 

 

Première van Cross Country Climb

Zaterdag 4 april is het moment dat de eerste editie van de langlaufrace Cross Country Climb wordt gehouden in Vermunt. De wedstrijd begint vanuit Galtür, gaat naar Bielerhöhe, en dan weer terug. De kandidaten kunnen zich registreren voor twee verschillende afstanden, LIGHT en HARD. Het parcours voor de LIGHT-race is 12,4 kilometer lang met 262 hoogtemeters. Voor de HARD-versie van de race, moeten de deelnemers 21,3 kilometer aan parcours afleggen met 575 hoogtemeters. Het prijzengeld voor de HARD-race bedraagt €2.100 en wordt onder de winnaars verdeeld.

Deelname

Aanmelden voor de Nordic Night Race of Cross Country Climb kan online. In tegenstelling tot de Nordic Night Race, is de deelname aan de Cross Country Climb niet gratis. Wie zich voor 29 februari 2020 aanmeldt, betaalt voor een deelname aan de LIGHT-race €33 en voor de HARD-race €39. Na 1 maart 2020 worden die bedragen verhoogd naar €43 en €49. Alle details over de Galtür Nordic Volumes, deelnamevoorwaarden en online registratie zijn te vinden op de website.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.