Dit zijn de top 10 reisbestemmingen voor 2020

Nu het weer 2020 is gaan we nadenken over reisplannen voor dit nieuwe jaar. Dit zijn nu al de favoriete reisbestemmingen van 2020. Meer dan de helft van de Nederlandse reizigers zegt als doel te hebben om in 2020 nieuwe plekken te bezoeken waar ze dingen kunnen doen die ze nog nooit ervaren hebben.

Om reizigers te helpen deze ambitie te verwezenlijken heeft Booking.com de top 10 van opkomende reisbestemmingen voor 2020 opgesteld. Van verborgen pareltjes in Oost-Europa tot onbekende plekken in Azië: deze opkomende bestemmingen bieden nieuwe ervaringen, ongerept natuurschoon en de kans om plekken te zien voordat de rest van de wereld ze ontdekt.

Ninh Binh, Vietnam

Ninh Binh, Vietnam, staat hoog in de lijst om te bezoeken in 2020. Vanwege het adembenemende groene landschap dat de stad omringt wordt het ook wel het ‘Ha Long Bay op het droge’ genoemd. Ninh Binh is een onontdekt gebied op slechts een paar uur afstand van het bruisende Hanoi. Buiten de stad vind je in de provincie Ninh Binh een mix van bergen, rivieren, grotten, rijstvelden en pagodes. Tijdens een boottocht in dit pittoreske natuurgebied waan je je in een film. Niet gek, want dit gebied diende als decor voor verschillende bekende films.

Accommodatietip: De uitgestrekte rijstvelden van Ninh Binh kun je het beste per fiets bezoeken. Bij Lotus Field Homestay kun je fietsen huren en op je eigen gemak het gebied verkennen. Deze homestay is een goede basis van waaruit je verdere excursies kunt doen: Tràng An, Tam Coc en de Hang Múa, waar je de 500 trappen kunt trotseren voor een schitterend uitzicht op het landschap, liggen in de buurt.

Seogwipo, Zuid-Korea

Seogwipo, de op één na grootste stad van het Zuid-Koreaanse eiland Jeju, is een bruisende kuststad omringd door de natuurlijke wonderen van de vulkanische kustlijn. Het helderblauwe water van Seogwipo is ideaal voor actieve reizigers en populair bij duikliefhebbers, terwijl de vulkanische berg Hallasan een goede optie is voor wie van een stevige wandeling houdt. Seogwipo is ook de perfecte basis om de nabijgelegen watervallen Cheonjiyeon en Jeongbang te bezoeken. Laad jezelf na een avontuurlijke dag op bij de Seogwipo Olle Market. Op deze markt kun je lekkernijen uit de omgeving proeven en je vindt er verschillende kraampjes met street food en verse producten. Ben je meer op zoek naar traditionele Koreaanse restaurants en BBQ-opties? Bezoek dan vooral het centrum van Seogwipo.

Accommodatietip: Heyy Seogwipo Hotel is een strak ingerichte, moderne accommodatie die weids uitzicht biedt over de Hallasanberg en de Seogwipozee. Voor reizigers die meer willen dan alleen uitzicht vanaf hun hotelkamer: het hotel ligt op loopafstand van de Cheonjiyeon-waterval en verschillende wandelroutes.

Žabljak, Montenegro

Als je graag van de gebaande paden af gaat, moeten de bergen van Žabljak zeker op je reislijst voor 2020 staan. Dit kleine plaatsje in het noorden van Montenegro ligt midden in het Nationaal Park Durmitor. Of je nou ‘s winters de adrenaline opzoekt op de pistes, ‘s zomers gaat watersporten op de meren en rivieren of kiest voor een van de vele wandelingen in de omgeving; deze bestemming is geschikt voor elk seizoen. Op het lijstje must-sees vind je het Nationaal Park Durmitor, het Zwarte Meer en de Đurđevića-Tarabrug, een betonnen brug die ooit de grootste betonnen boogbrug voor voertuigen was in Europa.

 

 

Accommodatietip: Holiday Home Vile Calimero biedt een gezins- en huisdiervriendelijk verblijf met uitzicht op de omliggende bergen. Het vakantiehuis biedt een volledig uitgeruste ruime keuken en een eethoek waar je samen met het hele gezin en vrienden kunt zitten. Ondanks de rust is dit vakantiehuis goed gelegen, in de buurt van skilift Javorovača en het centrum van Žabljak.

Jerevan, Armenië

Voor geschiedenisliefhebbers is Jerevan, de hoofdstad van Armenië, een absolute must. Bewonder de spectaculaire kathedraal van Sint-Gregorius de Verlichter, een van de grootste kathedralen van de Armeens Apostolische Kerk ter wereld. Verken de ruïnes van de kathedraal van Zvartnos in het Armeense Hoogland en geniet daarna van het uitzicht op de omliggende bergen. Zorg dat je bij je bezoek aan de stad de Cascade niet mist, een enorme trap van kalksteen met fonteinen, sculpturen en prachtige tuinen. Breng ook een bezoek aan het Plein van de Republiek, het centrale plein van de stad met een muzikale fontein.

Accommodatietip: Panorama Resort&Suites biedt panoramisch uitzicht op Jerevan en de Araratberg. Geniet van het uitzicht en maak gebruik van het buitenzwembad en de tennisbanen. Panorama Resort&Suites ligt op korte rijafstand van Republic Square en de ruïnes van de Zvartnos-tempel.

Salta, Argentinië

Salta ligt in het hart van de Argentijnse Andes en biedt koloniale architectuur en een kleurrijk, uniek landschap in de buurt. Deze bestemming heeft het beste van twee werelden. Genieten van het kleurrijke stadsgezicht kan met een bezoekje aan Plaza 9 de Julio, een weelderig openbaar plein in het hart van de stad. Ook de Iglesia San Francisco, een historische kerk en klooster dat dateert uit de 17e eeuw, de zevenkleurige berg en de Salinas Grandes (zoutvlakten) zijn zeker een bezoek waard. Kortom, een reis naar deze prachtige plek zal een kleurrijke impressie bij je achterlaten.

 

 

Accommodatietip: Het gezellige Hostal Prisamata is de perfecte accommodatie voor reizigers die graag socializen met andere avonturiers. In de gemeenschappelijke ruimtes van dit vriendelijke hostel kun je je excursies plannen en genieten van het continentale ontbijt. De accommodatie is ook goed gelegen om bezienswaardigheden in de buurt te bezoeken: het ligt op loopafstand van Plaza 9 de Julio.

Gżira, Malta

Voor reizigers die in 2020 een culturele strandvakantie willen houden, is Gżira een goede keuze. De stad ligt aan de noordoostelijke kust van Malta en heeft direct uitzicht op de ommuurde stad Valletta. Deze schitterende kustbestemming dankt zijn naam aan het Maltese woord voor eiland. Vanuit de haven van Marsamxett kijk je uit over het prachtige Manoel Island, dat met een brug verbonden is aan het grotere eiland Malta. Na een dag sightseeing kun je heerlijk ontspannen terwijl je geniet van de lokale keuken bij een van de vele restaurants die uitkijken over de haven.

Accommodatietip: Sweet Home Malta ligt in het hart van Gżira, op loopafstand van Manoel Island. Deze accommodatie is de perfecte thuisbasis voor reizigers die graag lekker op pad gaan. De homestay ligt op korte afstand van de zee en heeft goed uitgeruste kamers in appartementen met airconditioning. Veel van de units hebben een balkon of terras met uitzicht op de stad. Balluta Bay is de perfecte plek om heerlijk te zwemmen in het warme mediterrane water, en het is maar een klein stukje lopen vanaf de accommodatie.

Świnoujście, Polen

Świnoujście is een prachtige havenstad in het noordwesten van Polen aan de Baltische Zee en de perfecte bestemming voor liefhebbers van water. Duik in de geschiedenis van de stad en bezoek het Museum of Sea Fishery, waar je modelboten en bijzondere zeedieren kunt bekijken. Blijf in het thema en maak hierna een wandeling naar de 19e-eeuwse vuurtoren voor een panoramisch uitzicht over de haven vanaf het observatiedek. Adrenalinejunkies kunnen kiezen voor een nog spectaculairdere waterbeleving: op het strand van Świnoujście, een van de breedste stranden van Polen, kun je de hele dag watersporten beoefenen.

Accommodatietip: Van in het water naar op het water: Houseboat Porta Mare III is de perfecte accommodatie voor echte zeeliefhebbers. De Houseboat heeft een balkon waar je kunt genieten van spectaculair uitzicht op de fantastische locatie, en ligt op fietsafstand van de vuurtoren van Świnoujście en het Museum of Sea Fishery.

San Juan, Puerto Rico

De hoofdstad van Puerto Rico, San Juan, is een bijzondere Caraïbische bestemming met een bruisende cultuur en architectuur. Wandel over de keienstraatjes van oud San Juan, bewonder de kleurrijke Spaanse koloniale gebouwen, en bewonder het vele weelderige groen dat de nabijgelegen huizen omringt. Niet alleen de flora in San Juan is de moeite waard om te bezoeken, de stad heeft ook een levendige kunstscene: overal zie je street art. Reizigers die meer geïnteresseerd zijn in architectuur kunnen Kasteel San Felipe del Morro, het Kasteel van San Cristóbal en Paseo de la Princesa bezoeken.

Accommodatietip: In het Nomada Urban Beach Hostel hangt een gezellige sfeer. Het hostel heeft een barbecue, en een gemeenschappelijke lounge, tuin en keuken, waar je als gast de ervaringen van San Juan kunt delen met je net gemaakte vrienden. Het hostel organiseert excursies en activiteiten voor gasten die er graag met een groep op uit gaan.

Takamatsu, Japan

Takamatsu, ook wel bekend als het Rijk van de Noedels en toegangspoort tot het eiland Shikoku, is een havenstad die perfect is voor reizigers die op zoek zijn naar een spannende keuken en een mooi landschap. Breng na een noedelfeestje een bezoek aan het pittoreske Ritsurin Garden. De tuin is een Japanse nationale schat. Je vindt er vele theehuizen waar je een traditionele Japanse theeceremonie kunt bijwonen, en de Engetsu-kyo-brug en karakteristieke lotusvijvers.

Accommodatietip: Maak je reis helemaal af door in een authentieke ryokan (een traditionele Japanse herberg) te verblijven: Kiyomisanso Hanajyukai. Deze accommodatie ligt in Takamatsu en op korte afstand van Kitahamaebisu Shrine en het Heike Monogatari Historical Museum. Geniet van een warm bronbad, heerlijk Aziatisch ontbijt en uitzicht op zee vanaf je eigen balkon.

Jodhpur, India

De prachtige stad Jodhpur staat bekend als een van de kleurrijkste steden ter wereld: de duizenden oceaanblauwe huisjes zorgen voor een prachtig en bijzonder stadsgezicht. Naast de levendige omgeving van Jodhpur, biedt de stad bezienswaardigheden als het Mehrangarh-fort, het Umaid Bhawan-paleis en de Mandore-tuinen – ideaal voor cultuurliefhebbers die geïnteresseerd zijn in architectuur en musea. Als foodie of shopaholic kun je de middeleeuwse kronkelpaadjes van Jodhpur verkennen en authentieke Indiase gerechten en kruiden proeven op een van de vele bazaars.

Accommodatietip: Hostel Raahi is een goede keuze voor reizigers met een wat kleiner budget, en biedt een comfortabel en betaalbaar verblijf in hartje Jodhpur. Het hostel heeft een tuin, bar, restaurant en een gedeelde lounge en keuken, waar je makkelijk medereizigers ontmoet om tips en verhalen mee uit te wisselen. Ook biedt het hostel fiets- en autoverhuur, perfect om de bezienswaardigheden rond Jodhpur te ontdekken, en een 24-uursreceptie.

Boek deze top 10 reisbestemmingen voor 2020 op Booking.com

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.