Fietsen langs Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne

Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne, die dit jaar samen de Best of Nature prijs in de wacht sleepten, hebben een gezamenlijke fietsroute langs de kust ontwikkeld. Vanaf nu is het mogelijk om al fietsend te genieten van de slikken, waterrijke gebieden, stranden, bossen, duinlandschappen en authentieke dorpen. De fietsroute is vanaf vandaag gratis verkrijgbaar bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp, de VVV-kantoren in de andere gebieden en de gemeentehuizen.

De vier kustgemeenten zijn tijdens de Internationale Toerisme Beurs in Berlijn uitgeroepen tot de beste duurzame natuurbestemming ter wereld: Best of Nature. vIn het fietsboekje staat één lange route van 107 kilometer beschreven, de Best of Nature Fietsroute, die van Westvoorne via Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland naar Veere leidt. In het boekje wordt deze route per gebied beschreven en worden de hoogtepunten uitgelicht. Daarnaast zijn per gebied aparte fietsrondes uitgestippeld met een lengte van 32 tot 54 kilometer. De routes zijn samengesteld aan de hand van het fietsknooppuntensysteem.

 

 

De fietsroute op Goeree-Overflakkee leidt je onder andere langs Vogelobservatorium TIJ, natuurgebied de Kwade hoek, de Goereese duinen, langs de Noordzeestranden en de Grevelingen. Onderweg zijn er naast TIJ diverse andere bezienswaardigheden zoals de vuurtoren bij Ouddorp en de uitkijktoren bij het strand van Ouddorp.

 

Download fietsroute Best of Nature - Zeeland

Ontvang gratis een inspirerende reisgids over Kreta in je e-mail. Vul je email adres in en druk op de button download.

  • Vul je e-mail adres in om het route boekje gratis aan te vragen

 

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.