Mooie groei voor Travel Counsellors in 2019

Op 31 oktober 2019 liep het boekjaar af voor Travel Counsellors en de afgelopen weken werd dan ook de balans opgemaakt. Vooral de sales groei van ruim 15% over de laatste zes maanden van het financiële jaar is opmerkelijk sterk te noemen. Het financiële jaar werd afgesloten met een omzet van 52 miljoen. Deze groei komt voornamelijk voort uit de verdere uitbreiding van de ondernemingen van de individuele Travel Counsellors, evenals een groei in marge en een groei in het totaal aantal Travel Counsellors.

Grotere boekingen

Interessant om te concluderen is dat de gemiddelde boekingswaarde met 7% steeg naar meer dan 3100 euro per boeking. Dit zegt iets over het besteedbare inkomen van de klanten van Travel Counsellors en over het type boekingen. Maatwerk en long haul blijven groeien.

 

 

Een groot deel van de omzet is afkomstig uit Phenix, het in-house boekingssysteem van Travel Counsellors en is daarmee geclassificeerd als touroperator omzet. Er werd het afgelopen financiële jaar voor maar liefst 22.8 miljoen omzet gegenereerd uit dit dynamic packaging systeem. Travel Counsellors staat met zijn Phenix omzet inmiddels dan ook in de top 40 van Nederlandse touroperators.

 

 

Ook de internationale Travel Counsellors groep maakte dit boekjaar een groei in sales door van 15% ten opzichte van het vorige financiële jaar. Met een continu groeiend netwerk van meer dan 1900 Travel Counsellors in 7 landen wereldwijd is Travel Counsellors de grootste onafhankelijke reisonderneming ter wereld.

General Manager Milka van Dam: “Wat ons betreft was 2019 een geslaagd jaar. We hebben wederom een mooie groei weten neer te zetten, zowel voor onze Nederlandse en Belgische onderneming als voor de internationale groep. We hebben nieuwe initiatieven kunnen uitrollen, waaronder onze Travel Counsellors Academy en high performers trainingsprogramma’s. Initiatieven die nu al zijn vruchten afwerpen. Vooral de afgelopen 6 maanden hebben we een opmerkelijk sterke groei gerealiseerd, een goede voorbode voor het nieuwe jaar”

Milka van Dam

Milka van Dam

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.