Comfortabel naar de sneeuw met de nieuwe rechtstreekse treinverbinding tussen Brussel en Tirol

Begin 2020 start de nieuwe treinverbinding tussen Brussel en Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, en Wenen. De nieuwe nachttrein ‘Nightjet’ rijdt op maandag en donderdag naar Innsbruck en Wenen en op zondag en woensdag terug naar Brussel. De eerste trein vertrekt op 19 januari uit Oostenrijk naar België.

De trein vertrekt ’s avonds rond half negen en komt de volgende ochtend om 10.55 uur aan in Brussel. De reis naar Oostenrijk vertrekt maandagavond om 18.04 uur en komt de volgende ochtend rond negenen aan op de eindbestemming. De nieuwe verbinding is een initiatief van de Oostenrijkse Spoorwegen ÖBB.

270 reizigers

De Nightjet trein heeft plaats voor 270 reizigers, die kunnen kiezen uit een slaaprijtuig met één-, twee- of driepersoons compartimenten, een rijtuig met vierpersoonscoupés (en vier slaapplaatsen) en een couchette rijtuig (zespersoons coupés). Daarnaast rijden er twee wagons met zitplaatsen (tweede klasse). De tickets zijn beschikbaar vanaf € 29 (Sparschiene tarief) en zijn vanaf 12 november te boeken. Voor kinderen onder 15 jaar, scholen en touroperators zijn er speciale tarieven.

 

 

Volgens ÖBB Personenverkehr AG: “Deze reis is zeer comfortabel en tijdbesparend. Bovendien reis je van stadscentrum naar stadscentrum. Vergeleken met reizen met de auto heb je geen last van files, zit of lig je comfortabel en er zijn slaapmogelijkheden terwijl de trein gewoon doorrijdt. De reis is daarnaast ook nog eens 31 keer milieuvriendelijker dan met het vliegtuig.”

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.