5 tips voor een culturele rondreis door Zuid-Spanje

Spanje is al jarenlang een van de populairste vakantielanden onder Nederlandse en Belgische reizigers. En dat is ook niet zo gek, want het land heeft heel veel te bieden. Spanje bruist van de enorme hoeveelheid cultuur die te ontdekken is. Dit zijn de 5 onmisbare tips voor als je een culturele rondreis gaat maken door Zuid-Spanje.

1. Bezoek Plaza de España in Sevilla

Als je in Sevilla bent, kan je een bezoek aan Plaza de España zeker niet overslaan. Het reusachtige plein, met een doorsnee van maar liefst 200 meter, is een van de bekendste pleinen van heel Spanje. Bekijk de historische gebouwen met hun typisch Andalusische tegeltjes, waarop alle Spaanse provincies met het wapenschild zijn afgebeeld. Geniet van de muziek die straatmuzikanten maken, ga varen in een van de bootjes in de grachten of kom tot rust door een boek te lezen in de aangenaam warme zon.

 

 

2. Verdiep jezelf in moderne kunst bij CAC Malaga

Ben je van plan om naar Malaga te gaan tijdens je Spanje reis? Tegenover het bekende El Corte Ingles warenhuis vind je CAC Malaga. CAC staat voor Centro de Arte Contemporánea, wat in het Nederlands centrum voor moderne kunst betekent. Dit toffe museum kan je gratis bezoeken en heeft regelmatig nieuwe exposities van bekende kunstenaars. Breng een bezoek aan het museum en verdiep jezelf in de moderne kunst. Na afloop bezoek je het knusse boekenwinkeltje waar je een lekker kopje cortado koffie drinkt. Let ook eens op de vele bijzondere street-art die je buiten vindt.

 

 

3. Tapas eten bij een lokale bar in Sevilla

Het is je ongetwijfeld bekend dat tapas typisch Spaans is. Als je een Rondreis Spanje maakt, kan je het eten van lokale tapas dan ook zeker niet overslaan. Zeker in Zuid-Spanje zijn de kleine gerechtjes wereldberoemd. Wandel door de oude straten in Sevilla en zoek een gezellig barretje uit. Bijna alle barretjes in Spanje serveren vele verschillende tapa. Weet je niet welke je moet kiezen? Sla in ieder geval de patatas bravas, pimientos de padrón (kleine groene pepertjes) en croquetas (kroketjes met ham en kaas) bij El Rinconcillo niet over.

Staand aan de bar tapas eten bij El Rinconcillo

Staand aan de bar tapas eten bij El Rinconcillo

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Download nu onze gratis handige reisgids over Spanje.

4. Dans de Flamenco in Andalusië

Ben je gek op dansen? Dan zit je tijdens je Rondreis Spanje altijd goed. De Flamenco is de nationale dans van Zuid-Spanje, en dan in het bijzonder van Andalusië. Overal waar je komt zal je kenmerken van de beroemde dans tegenkomen. Volg een les Flamenco dansen en verbind je met de Spaanse cultuur. Als je liever zelf niet wil dansen, kan je natuurlijk ook een optreden bijwonen. En ben je gek geworden op de bijzondere jurken? Vrijwel in elk winkeltje kan je de kenmerkende jurk kopen, voor zowel jong als voor oud.

De flamenco

5. Wandelen tussen de tjilpende vogels

Als je gek bent op vogels, kan een bezoek aan Doñana Nationaal Park niet ontbreken. In het park aan de westkust van Andalusië ligt een vogelparadijs met moerassen, zandduinen en zoutpannen. Spot vogels zoals de flamingo, gier en lepelaar en de zeldzame Iberische lynx. Het is wel belangrijk dat je je bezoek goed plant. Je mag het park namelijk alleen met een officiële gids betreden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.