Winterse wandelingen op de Top Trails of Germany

Wandelen met fakkels of op sneeuwschoenen door het winterse landschap, samen met de ranger op zoektocht naar wildsporen in de sneeuw, of langlaufen over een bergrug: dat zijn enkele van de spannende activiteiten die langs de 14 wandelroutes van de ‘Top Trails of Germany’ mogelijk worden zodra er sneeuw valt.

Bijzondere begeleide wandelingen in de kerstvakantie

Wandelen met fakkels naar de Bruchhauser Steine bij de Rothaarsteig

Als afsluiting van het jaar vindt op vrijdag 27 december om 15 uur de traditionele fakkelwandeling naar de Bruchhauser Steine plaats. De vier oeroude rotsformaties in het Sauerland zijn al van veraf goed zichtbaar. Aansluitend kun je weer warm worden bij de vuurschaal bij een beker glühwein of alcoholvrije punch. Aanmelden kan bij het infocenter: +4901607506458 of www.stiftung-bruchhauser-steine.de

Sfeervolle fakkelwandeling op de Altmühltal-Panoramaweg

Een winterse wandeling met fakkels op de Altmühltal-Panoramaweg start op zaterdag 28 december om 17 uur in Kinding. Het doel van de stemmige tocht door het winterse landschap is het Hirtenhaus in Unteremmendorf. In het 250 jaar oude huisje klinken kerstdeuntjes en er wordt iets gegeten en gedronken voordat je weer terugwandelt. Aanmelding en informatie: www.naturpark-altmuehltal.de

 

 

Westerwald-Steig: wandelen langs een stuwmeer met fakkels

Voor winterkampeerders en alle andere geïnteresseerden vindt op maandag 30 december een wandeling met fakkels plaats naar het stuwmeer Krombachtalsperre. Zowel vanaf Welter’s Camping in Rehe en Camping Krombachtalsperre in Driedorf-Mademühle start de wandeling naar de andere camping. Het traject is met Zweedse fakkels gemarkeerd en kan zowel met de groep als op eigen houtje worden bewandeld. De tocht vanaf Rehe wordt begeleid door een ervaren wandelgids. Voor de inwendige mens wordt gezorgd. Fakkels zijn bij de campings verkrijgbaar. Meer informatie: www.westerwald.info

Een goed begin van het nieuwe jaar op de Rheinsteig

Het Rijndal heeft ook in de winter zijn eigen charme; de kale bomen maken het uitzicht nog weidser. De jaarlijkse wandeling op nieuwjaarsdag met natuurgids Wolfgang Blum is inmiddels een echte traditie geworden. De drieënhalf uur durende wandeling (inclusief pauzes) start om 14.15 uur bij het station in Rüdesheim-Assmannshausen en voert langs de ruïne Ehrenfels en door de wijnbergen omhoog naar het Niederwalddenkmal. Het eindpunt is de bekende wijnplaats Rüdesheim. Kosten: € 5 p.p. Aanmelding is niet nodig. Meer informatie: www.rheinsteig.de

 

 

Heidschnuckenweg: het nieuwe jaar met een frisse neus beginnen

Ook in de winter is het geweldig om over de uitgestrekte heidegebieden op de Lüneburger Heide te wandelen. Op 1 januari kun je kiezen uit drie begeleide wandelingen. Alle wandelingen duren ca. 2 tot 2,5 uur. De ervaren gids vertelt onderweg wetenswaardigheden over de natuur. Geniet van de stilte en rust in de autovrije natuur. Kosten: € 11 p.p. Meer informatie: www.lueneburger-heide.de

Winterse wandelingen met gids of ranger

Speuren naar sporen van dieren op de Harzer-Hexen-Stieg

In het winterse landschap laten reeën, hazen en eekhoorntjes hun sporen achter. Regelmatig vinden gratis wandelingen met de ranger plaats, die je alles vertelt over de sporen die je onderweg ziet. De wandelingen starten om 10 uur bij het Nationalparkhaus in Wernigerode-Schierke. De tocht duurt 2 tot 3 uur en is ook geschikt voor niet-geoefende wandelaars en gezinnen met kinderen. Meer informatie: www.harzer-hexen-stieg.de

Eifelsteig: elk seizoen iets bijzonders

Het Nationalpark Eifel is een enorm gebied waar de natuur weer haar gang mag gaan. Ook in de winter nemen ervaren bosgidsen je mee op een wandeling door de natuur. Deze zogenaamde Wetterwanderungen starten in Simmerath-Rurberg op 15 december 2019, 19 januari en 23 februari 2020. Onderweg heb je prachtige uitzichten over de uitgestrekte bossen. Tussendoor kun je even opwarmen met warme soep bij de open haard. Deelname is gratis, behalve de kosten voor eten en drinken onderweg. Aanmelden bij www.rursee.de

Wandelen op sneeuwschoenen bij volle maan op de Westweg in het Zwarte Woud

In het hartje van het Zwarte Woud zijn veel plaatsen waar je kunt wandelen op sneeuwschoenen. Vaak kun je hier ook de uitrusting huren. Op 24 januari en 23 februari 2020 kun je op de Belchen iets heel bijzonders beleven: wandelen op sneeuwschoenen bij volle maan. In de maneschijn kun je bij helder weer tot aan de Vogezen en de Jura kijken. Kosten voor de 3 uur durende tocht: € 32,90. Meer informatie: www.original-landreisen.de

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Winterse arrangementen

Wandelarrangement inclusief gratis sneeuwschoenen op de Goldsteig

De uitgestrekte bossen van het Beierse Woud zijn ook in de winter een sprookje en uitermate geschikt om te ontdekken tijdens wandelingen op sneeuwschoenen. Sinds een paar jaar biedt Bodenmais een bijzonder attractief winterarrangement aan: je betaalt voor een 4-daags verblijf met ontbijt maar € 169,90 p.p. en krijgt er hoogwaardige TUBBS sneeuwschoenen ter waarde van hetzelfde bedrag gratis bij. Dus eigenlijk betaal je alleen de schoenen. Meer informatie: www.bodenmais.de/uebernachten/urlaubsangebote/

Kammweg: langlaufen door het Erzgebirge

De 36 km lange loipe over de bergkam van Johanngeorgenstadt naar Schöneck geldt als een van de mooiste en meest sneeuwzekere langlaufloipes van Duitsland en mag zich dan ook Exzellente Loipe noemen. Uitstekend geprepareerde loipes, duidelijke markeringen en geruimde parkeerplaatsen zorgen voor volop langlaufplezier. Winterwandelaars kunnen hun hart ophalen tijdens de Winterwanderwoche. Van 11 t/m 19 januari 2020 worden er maar liefst 34 begeleide tochten aangeboden. Meer informatie: www.kammloipe.com en www.erzgebirge-tourismus.de/winterwandern

In de voetsporen van de Romeinen op de Hermannshöhen

Ook in de winter kunnen wandelaars op de Hermannshöhen in alle rust genieten van het fascinerende Hermannsdenkmal en de grillige rotsformatie de Externsteine. Vanaf de ‘berg’ Velmerstot heb je een goed uitzicht over het omringende winterse landschap. Van 8 januari t/m 29 februari 2020 kan een arrangement op basis van halfpension voor € 179 p.p. worden geboekt – aankomst woensdag, donderdag of vrijdag. Dan kun je na de wandeling in het hotel bij een beker glühwein weer opwarmen. Meer informatie: www.hermannshoehen.de

Winterse wandelingen

Sleehondenrace op de Schluchtensteig

Er zijn weinig plaatsen in Europa waar de sleehondensport zo´n belangrijke rol speelt als in Todtmoos in het Zwarte Woud. Toeschouwers zijn altijd weer geboeid door de perfecte harmonie tussen mens en dier. De internationale sleehondenwedstrijden vinden plaats van 24 t/m 26 januari 2020. Een hoogtepunt zijn de spannen met 10 honden. Natuurlijk alleen bij voldoende sneeuw. Een perfecte gelegenheid voor een winterse wandeling naar Todtmoos-Schwarzenbach, waar je de start en finish goed kunt volgen. Meer informatie: www.todtmoos.net

Weserbergland-Weg: winterse wandelingen in de Wilde Heimat

Het heuvellandschap rondom Silberborn in de Solling-Vogler-regio is nog niet zo bekend. Een echte insider tip dus. Bij voldoende sneeuw – kun je navragen bij de sneeuwtelefoon – kun je er sneeuwschoenen lenen en op verkenning gaan. Ook mooi: een winterse wandeling door Wildpark Neuhaus, waar wilde dieren zoals wolven en lynxen in hun natuurlijke omgeving leven. Meer informatie: www.solling-vogler-region.de/

Albsteig: winters wandelen met keurmerk

In Duitsland zijn ze gek van keurmerken. Zo bestaan er ook gecertificeerde Winterwanderwege. De rondwandelingen Schneewalzer en Wintermärchen bij Albstein mogen zich ook als er sneeuw ligt Premiumweg noemen. De ligging van de Albsteig op het plateau staat bij goed weer garant voor fantastische vergezichten tot aan de Alpen. Na een winterse wandeling kun je weer warm worden in zo´n knusse Gaststube bij een glühbier. Meer informatie: www.schwaebischealb.de

De volgende langeafstandswandelroutes maken deel uit van de Top Trails: Altmühltal-Panoramaweg, Eifelsteig, Goldsteig, Harzer-Hexen-Stieg, Hermannshöhen, Rheinsteig, Rothaarsteig, WesterwaldSteig, Westweg-Schwarzwald, Kammweg Erzgebirge-Vogtland, Schluchtensteig-Schwarzwald, Albsteig, Heidschnuckenweg, Weserbergland-Weg.

Meer informatie en inspiratie: www.toptrails.nl

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.