22 landen presenteren de belangrijkste topics voor 2020 tijdens Antor Media Workshop

Afgelopen donderdag vond de jaarlijkse Media Workshop van ANTOR Nederland plaats. Bijna 100 journalisten, influencers en fotografen gingen in het Corendon Village Hotel Amsterdam op speeddate met vertegenwoordigers van 22 landen.

Uit de media workshop kwamen de belangrijkste topics voor 2020 naar voren. Vakanties draaien enerzijds om ontspannen, anderzijds ook om beleven, ervaren en ontdekken. De Antor-bestemmingen bieden samen een zeer divers aanbod en voldoen daarmee aan de meest uiteenlopende verwachtingen van de consument. Eleni Skarveli, voorzitter van ANTOR Nederland zei:

“Een unieke kans om elkaar te ontmoeten, mediakansen te bespreken, toekomstige persreizen te plannen en interessante ideeën voor nieuwe content te bedenken”

Het beleven van de natuur wordt in diverse landen gestimuleerd. In België gebeurt dit bijvoorbeeld met de campagne Natuurlijk Wallonië, Zweden zet zijn prachtige wilde natuur in de kijker en Groot-Brittannië promoot verschillende evenementen langs zijn schitterende kust. Denemarken, Tsjechië en Zwitserland zijn bij uitstek landen die outdoor- en actieve vakanties in al hun facetten aanbieden.

Veel Antor-leden, waaronder Portugal, Duitsland en België/Vlaanderen, hebben een uitgebreid cultureel aanbod: van design, architectuur en nationaal erfgoed tot tentoonstellingen en muziek. Bijzondere citybreaks zijn bijvoorbeeld mogelijk in Luxemburg en Israël, en Galway in Ierland is als Culturele Hoofdstad van Europa in 2020 een publiekstrekker.

Gewoon ontspannen en genieten is van oudsher een geliefde invulling van de vakantie, dat kan bijvoorbeeld prima op Aruba of in de Dominicaanse Republiek.

Daarbij is de regionale keuken voor velen een belangrijk ingrediënt voor een geslaagde vakantie. Zo zet Spanje volgend jaar in op het ‘enotoerisme’ – vakanties die in het teken staan van wijn.

 

 

Kroatië, met zijn thermale bronnen, richt zijn pijlen onder meer op het gezondheidstoerisme en Polen zet kleinere en minder bekende steden in de etalage.

In Frankrijk is responsible travel een belangrijk thema: het ontdekken van een bestemming waarbij de bezoeker rekening houdt met de bewoners, haar cultuur en natuur. Ook voor Marokko en Maleisië staan duurzaamheid en ecotoerisme hoog op de agenda.

De nieuwe campagne van Griekenland “Onvergetelijke Experiences” focust zich op verschillende thema’s, van gastronomie tot natuur, cultuur en avontuur. Tunesië laat zich graag in alle facetten herontdekken.

Contactinformatie over alle Antor-leden is te vinden op www.antor.nl/members.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.