Dit is het kerstspektakel in Bochum

Iedereen die dit jaar een Duitse kerstmarkt wil bezoeken moet echt eens naar Bochum afreizen. Misschien is deze stad tussen Duisburg en Dortmund niet de eerste stad die je te binnenschiet, toch is het kerstspektakel van Bochum een echte aanrader. De voormalige industriestad heeft zijn grauwe imago al lang achter zich gelaten en heeft zich ontpopt tot hippe metropool en bruisende studentenstad. Naast de ruim 200 sfeervolle kraampjes met lekkernijen en hebbedingetjes zijn er een aantal bijzonderheden die de kerstmarkt van Bochum uniek maken. Zo is er een heuse vliegende kerstman, gigantische lichtsculpturen en een ijsstokbaan.

Een kerstman die vliegt

Een spectaculaire attractie: Falko Traber, alias de kerstman, is inmiddels een legende in Bochum. De koorddansartiest scheert tijdens de kerstmarkt op 33 meter hoogte over het marktplein. Halverwege de 125 meter lange rit neemt hij rustig de tijd om boven de hoofden van de gespannen toeschouwers een kerstverhaal te vertellen. In de adventsweekenden weet de vliegende kerstman het nog spannender te maken; dan laat hij zich vanaf het bankgebouw op 84 meter hoogte glijden. Je kunt de kerstman dagelijks om 17.00 en 19.00 uur zien vliegen, in het weekend vinden er nog extra shows plaats.

 

 

IJsstokschieten op de kerstmarkt

Een première op de Bochumse kerstmarkt. Oorspronkelijk een sport uit de Alpen en leuk om in winterse sferen met vrienden te doen. Op een 14 meter lange baan uit kunstijs kunnen groepen tot acht personen het tegen elkaar opnemen met een potje ijsstokschieten. De ijsstokbaan bevindt zich midden op de boulevard en is bedoeld als speels element tijdens de kerstmarkt. Een potje ijsstokschieten kan elke dag gedurende de openingstijden van de kerstmarkt en duurt ongeveer 90 minuten. Reserveer dit wel even van tevoren.

Lichtsculpturen

Vorig jaar werden tijdens de kerstmarkt de reusachtige lichtsculpturen geïntroduceerd. En met succes. Ze vormen een indrukwekkend gezicht: de enorme, lichtgevende sculpturen die verspreid staan over de kerstmarkt. Tijdens een rondje over de kerstmarkt kom je onder andere twee enorme, blauw verlichte kegels van wel acht en elf meter hoog tegen, sta je oog in oog met stralende rendieren en ontdek je een eveneens verlichte kerstmarkt op een bankje. Dit jaar heeft Bochum nog eens vier sculpturen bij het sprookjesbos geplaatst, waardoor deze nog sfeervoller verlicht is. Met al deze spectaculaire, geïllumineerde reuzen maak je mooie selfies en groepsfoto’s.

 

 

Voor de jongste bezoekers: sprookjesbos en kerstbakkerij

Bezoek je de kerstmarkt met kinderen? Dan mag een bezoek aan het sprookjesbos op de boulevard niet ontbreken. Dit jaar is het bos nog groter dan vorig jaar en bovendien extra sfeervol verlicht. Tussen de versierde dennenbomen vinden kinderen hutjes waar met behulp van kerstpoppen en spannend sprookje verteld wordt. In het sprookjesbos bevindt zich ook de gezellige kinderbakkerij, waar kinderen elke dag lekkere kerstkoekjes kunnen bakken.

Dit zijn de leukste plekken in Duitsland

Je kunt deze Duitsland tips, die niet op de site staan, nu in je e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond & een reisgids bij.

 

Betoverende middeleeuwse markt

In hartje centrum, rondom de Pauluskerk, reis je terug naar de tijd van de middeleeuwen. Goochelaars, oude ambachtslieden, herbergiers en reizende muzikanten met historische instrumenten zorgen voor een onvergetelijke belevenis. In het magische licht van fakkels en kaarsen, olielampen en het open vuur beleef je onder het genot van warme honingwijn de sprookjesachtige sfeer en het culturele programma.

Mag het wat duurzamer?

Ook kerstmarkten moeten met hun tijd meegaan. Dit jaar heeft Bochum besloten het plastic zo veel mogelijk van de kerstmarkt de verbannen. Bij de eetkraampjes krijg je geen plastic borden en servies meer, maar milieuvriendelijke alternatieven. Ook worden exposanten aangemoedigd om plasticvrije alternatieven te vinden voor rietjes en tasjes. Natuurlijk kunnen ook bezoekers een steentje bijdragen door hun eigen tassen en koffiebekers mee te nemen. Andere grote stappen in de richting van een milieuvriendelijke kerstmarkt is het gebruik van ecostroom op de hele markt en het concept ‘foodsharing’ waarbij exposanten overgebleven, maar nog goed te gebruiken, levensmiddelen inzamelen voor verschillende doeleinden.

Bochumse Kerstmarkt

Donderdag 21 november t/m maandag 23 december 2019
(gesloten op zondag 24 november)
Dagelijks van 11 tot 22 uur
Vliegende kerstman: 17 en 19 uur (21 november alleen om 18.30 uur)
Kerstbakkerij; dagelijks tussen 13 en 18 uur, kosten 8 euro incl. materiaal, drankje en een verrassing

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.