5 winterse avonturen in Graz en Stiermarken die je niet mag missen

Graz, na Wenen de grootste stad van Oostenrijk, is met haar historische gebouwen een plaatje om te zien. Zeker in de winter, wanneer de stad wordt bedekt door een magisch laagje sneeuw. Maar dat is nog niet alles: de stad wordt namelijk omgeven door de veelzijdige deelstaat Stiermarken. Zo kun je een paar daagjes cultuur snuiven afwisselen met wintersport in de bergen. Ontdek 5 winterse avonturen die je niet mag missen!

Ontdek de magische kerstsfeer in Graz

Van 22 november tot 24 december 2019 nodigen de kerstmarkten in Graz je uit om volledig in de kerstsfeer te komen. Hoogtepunt is de enorme Christkindlmarkt op de Hauptplatz, het centrale plein van de stad. Andere aanraders zijn de Grieskindlmarkt en de liefdadigheidsmarkt in Eisernes Tor. Hier worden de opbrengsten geschonken aan diverse hulpprojecten. Ook voor kinderen is het feest. Zij kunnen zich namelijk uitleven op de speciale kerstmarkt en de 1000m2 grote ijsbaan. Van de ene naar de andere kerstmarkt reizen kan perfect met de Adventzug-trein, een oude tram die feestelijk wordt versierd. Kijk hier voor meer informatie over het Adventprogramma in Graz.

 

 

Geniet van de winter in Stiermarken

Ook buiten de stad kan er van een winterwonderland worden genoten. Stiermarken verwent iedereen die houdt van skiën met kilometerslange pistes, afdalingen in poedersneeuw en steile hellingen. De skigebieden in Stiermarken maken van het groene hart van Oostenrijk met hun (kinder)liften, nachtpistes en rodelbanen een sneeuwwitte wereld. Aanrader is de Oostenrijk Nationale skitour op de Dachstein, een van de mooiste skitochten in de Alpen. De tour start op zo’n 2.700 meter boven zeespiegel en leidt je helemaal naar de Obertraun in Oberösterreich.

 

 

Zet je eerste stappen in de sneeuw

Heb je nog geen ervaring op de piste? Op de Aflenzer Bürgeralm kunnen onervaren skiërs onder professionele begeleiding hun eerste stappen in de sneeuw zetten. Na het skiën nodigen authentieke hutten zoals het Schönleitenhaus en de Almraushütte uit tot een pauze en culinair genot. Hier kunnen sneeuwliefhebbers met uitzicht op de droomachtige bergwereld van het Hochschwab-gebergte van regionale lekkernijen of een warme drank genieten. Voor deze activiteit is reserveren vereist (de groep bestaat uit max. 15 personen), dit kan via de website.

Maak een sneeuwschoenwandeling

Wil je graag betoverende winterlandschappen verkennen, maar is skiën voor jou niet weggelegd? Dan is het maken van een sneeuwschoenwandeling de perfecte activiteit. En het mooiste van deze natuurbelevenis is: je hebt geen ervaring nodig. Sneeuwschoenen aanbinden, en het plezier kan beginnen. Bekijk voor vertrek de nieuwe gids van Rother, waarin maar liefst 62 routes worden uitgestippeld, inclusief een gedetailleerde beschrijving, rustpunten en praktische informatie. De gids bestellen kan via deze website.

Geniet met volle teugen van een winterse wandeling

Ook in het koude jaargetijde is er in Stiermarken tussen Dachstein, Tauplitz, de Fischbacher Alpen en de Seetaler Alpen een omvangrijk aanbod aan uitnodigende wandelwegen. Erg bijzonder zijn de winterwandelpaden, hoog in de bergen met prachtig uitzicht. Een tip voor alle winterliefhebbers die zonder ski’s de bergen in willen is het Winterwandel-Ticket van de vakantieregio Schladming-Dachstein. Dit voordelige ticket is geldig op de bergen Planai, Hochwurzen, Dachstein, Galsterberg, Reiteralm en Hauser Kaibling en omvat ritten met talrijke liften en bussen.

Sinds mei 2017 vliegt KLM rechtstreeks vanaf de luchthaven Schiphol naar Flughafen Graz. In de winter gaat deze vlucht zes keer per week. Hiermee is het groene hart van Oostenrijk, met zijn cultuurschatten van bijzondere waarden in slechts 2 uur te bereiken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.