Slaap in het St. Regis Hotel op het Canal Grande in Venetië

St. Regis Hotels & Resorts kondigde onlangs het debuut van St. Regis Venice aan. Het hotel ligt op steenworp afstand van Piazza San Marco en beschikt over de grootste oever van Venetië. De opening is het resultaat van een twee jaar lange, volledige renovatie die de grandeur van het voormalige Grand Hotel Britannia dat in 1895 opende terugbrengt – hetzelfde jaar als de opening van de Venice Biennale. Het hotel beschikt over 169 kamers en suites, waarvan veel met privéterras of Juliet-balkon die geweldig uitzicht bieden over de iconische bezienswaardigheden van Venetië.

Het hotel, dat tegenover Punta della Dogana ligt aan het Canal Grande, bestaat uit vijf Venetiaanse paleizen, waarvan de oudste uit de 17e eeuw komt. De privétuin onderscheidt het hotel en maakt het tot een lifestyle bestemming waar gasten en locals van het unieke uitzicht over het Canal Grande kunnen genieten. St. Regis Venice is de derde locatie van het hotelmerk in Italië. Andere St. Regis hotels zijn St. Regis Florence en St. Regis Rome.

“Venetië is een van ’s werelds meest unieke steden, een die beroemdheden, artiesten en jetsetters al meer dan vijftien eeuwen inspireert”, zegt Jenni Benzaquen, Vice President of Luxury Brands – Europe, Marriott International. “St. Regis Venice verenigt de boeiende geest van de stad met de tijdloze verfijning en service van het hotelmerk, dat de rijke historie van Venetië herinterpreteert op een moderne manier.”

 

 

Vanaf de ideale locatie aan de oever van het Canal Grande, biedt St. Regis Venetië ongeëvenaarde uitzichten over enkele van de meest beroemde bezienswaardigheden van Venetië, waaronder de Santa Maria della Salute Basilica en het Punta della Dogana Museum. Achter het hotel ligt Calle XXII Marzo, een straat met luxe boetieks en moderne kunstgalerijen, die in directe verbinding staat met het Grand Teatro La Fenice, de operatempel van de stad. Met Piazza San Marco op vier minuten lopen van het hotel, zijn alle beroemde bezienswaardigheden van Venetië gemakkelijk te bereiken.

Tijdens zijn legendarische geschiedenis hebben in St. Regis Venice vele bekende gasten overnacht. De vijf ‘palazzi’ liggen op een prachtige plek met uitzicht op het Canal Grande. Het oudste palazzo, Badoer Tiepolo, dateert uit de 17e eeuw. In de 19e eeuw werden palazzi Tiepolo, Barozzi en Regina omgedoopt tot Grand Hotel Britannia, meer recentelijk bekend als Hotel Europa & Regina. Grand Hotel Britannia trok opmerkelijke intellectuelen en jetsetters aan, evenals de gerenommeerde schilders J.M.W. Turner, John Singer Sargent en Claude Monet. Deze laatste werd in de herfst van 1908 geïnspireerd door de spectaculaire uitzichten van het hotel en heeft geprobeerd om deze in zijn kunstwerken vast te leggen. In het boek “Monet in Venice”, van Philippe Piguet, staat dat Claude Monet’s vrouw, Alice, in haar dagelijkse brieven aan haar dochter schreef over haar verblijf: “Het uitzicht vanuit onze hotelkamer is de mooiste van heel Venetië, en het is allemaal voor Monet!”. Het hotel was ook het eerste hotel in Venetië dat elektriciteit in elke kamer had.

 

 

Evolutionair en avant-garde: een modern Venetië qua design

St. Regis Venice beschikt over 129 kamers en 40 suites waarvan een derde van de kamers uitzicht heeft over de luxueuze tuinen van het hotel en het Canal Grande. Het design komt van de Londense design-studio Sagrada. Na een uitgebreide renovatie is iedere kamer opnieuw gemeubileerd met behoud van het artistieke en culturele erfgoed van het hotel, terwijl het tegelijkertijd de evolutie van La Serenissima en moderne glamour uitstraalt. De prachtig ontworpen suites bestaan uit onder andere een op kunst geïnspireerde Presidential Suite met twee slaapkamers, ingericht als een hedendaagse kunstenaarswoning met uitzicht op het Canal Grande, en een Penthouse Suite met drie slaapkamers en een afgeschermd gemeubileerd terras met een buitengewoon uitzicht over Venetië vanuit drie verschillende gezichtspunten. Het interieur van de vijf Roof Garden Suites combineert op spectaculaire wijze op tuin geïnspireerde, ononderbroken vergezichten met eigentijdse accenten, terwijl de gemeubileerde terrassen een rustige en verleidelijke sfeer bieden. Afgezet tegen de kleurtonen van de schemering, laten de Venetiaanse suites modern design zien, beïnvloed door het artistieke erfgoed van de stad, terwijl het kleurenpalet van de Monet Suites een eerbetoon is aan de reflectie van licht over het Canal Grande. Als onderdeel van de St. Regis-ervaring hebben alle gasten toegang tot de signature St. Regis Butler-service, hij of zij staat altijd klaar voor de gasten om service te verlenen.

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Een muze van de kunst

Geïnspireerd door het artistieke erfgoed van de stad, zal een unieke collectie van kunst en sculpturen worden samengesteld. De collectie brengt het antieke Venetië naar de luxe reizigers van vandaag met een moderne twist. St. Regis Venice nodigt artiesten van over de hele wereld uit om in het hotel te verblijven en om unieke stukken te creëren die geïnspireerd zijn op het hotel en zijn geliefde locatie, om zo hulde te brengen aan de traditie van het hotel om bekende artiesten uit te nodigen. De eerste ‘artist in residence’ van het hotel is de uit Parijs afkomstige Olivier Masmonteil, en hij zal originele kunststukken maken voor de Grand Salon en de Monet Suites. De Venetiaanse traditie van glasblazen blijft daarnaast voortleven dankzij de samenwerking met Glasstress. Deze unieke samenwerking verbindt hedendaagse kunst met historische glasblaastechnieken, en nodigt wereldwijd artiesten van verschillende disciplines uit om samen te werken met Murano Maestros (masters) om unieke glaswerkkunst te creëren.

De restaurants en bars van het hotel bieden een scala aan uitstekende eet- en drinkmogelijkheden. Authentieke, moderne Italiaanse gerechten worden bereid bij Gio’s, het signature restaurant dat verankerd is door het Canal Grande en de privétuin van het hotel. Gerechten worden aan tafel bereid, met de meest verse ingrediënten die afgestemd zijn op het seizoen. Met directe toegang tot de uitnodigende tuin, verandert de sfeer van het restaurant naadloos van een smart-casual setting overdag naar een verfijnde setting in de avond, als het dagelijkse St. Regis champagnesabelritueel begint.

De beschutte tuin is de ideale plek om de bekende Spritz te proeven, die wordt geserveerd via een custom-made Spritz Trolley, of om de Santa Maria te proberen – de unieke twist van het hotel op de signature cocktail van St. Regis, de Bloody Mary. Speelse beeldhouwwerken blenden in met het decor van de tuin en bescheiden zitjes.

Als voorstander van volledige ontspanning, beschikt St. Regis Venice over Spa Suites, in samenwerking met Carita Paris. Voor de gasten die zich tijdens het reizen graag aan hun fitnessroutine houden, is er de volledig uitgeruste Exercise Room met Technogym-apparatuur, die een ultramoderne omgeving biedt voor doelgerichte work-outs.

Voor grotere feesten en meer formele evenementen, biedt St. Regis Venice een scala aan ruimtes die gemakkelijk gepersonaliseerd kunnen worden, ondersteund door een uitgebreid menu uit de lokale keuken. Op maat gemaakte events kunnen in de Library gehouden worden, die een stadse sfeer en prachtige collectie aan boeken en kunst heeft, in de goed ingerichte Lounge of in de aangrenzende Astor Boardroom. De Canaletto Room straalt de moderne sfeer van een Venetiaans palazzo uit, met zijn indrukwekkende ballroom die de ideale locatie is voor (trouw)feesten en evenementen. Als laatste lenen de afgezonderde tuinen en privéterrassen zich perfect voor onvergetelijke feesten met een adembenemend uitzicht.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.