Ontdek de griezeligste evenementen in New York City tijdens Halloween

De spannendste dag van het jaar staat om de hoek en speciaal voor deze gelegenheid vinden er in de vijf boroughs van New York deze maand allerlei griezelige evenementen plaats. Met de enorme diversiteit aan thema activiteiten en events is er voor ieder die afreist naar New York tijdens Halloween wat wils. Hieronder alvast de meest angstaanjagende evenementen die een spook-taculaire reis naar New York garanderen.

“Al jaren komt in deze maand de bovennatuurlijke kant van New York City naar voren, en zijn er in alle uithoeken van de vijf boroughs Halloweenattracties te vinden,” verteld NYC & Company President en CEO, Fred Dixon. “Van Staten Island tot aan the Bronx en alles wat ertussenin ligt, overal genieten families, avonturieren, theaterfanatiekelingen en gekostumeerde feestgangers van alles wat de stad te bieden heeft.”

 

 

Griezelige kostuums bij de Village Halloween Parade

De jaarlijkse Village Halloween Parade is een aanrader voor reizigers op zoek naar spanning. Op 31 oktober zal deze optocht voor de 46ste keer door straten van NYC dwalen. Tienduizenden verkleedde deelnemers verplaatsen zich dan vanaf Canal Street, via Sixth Avenue naar 16th Street onder begeleiding van verschillende live bands en griezelige poppen. Met het thema van dit jaar – “Wild Things!” – worden de straten gevuld met de meest extravagante natuur-gerelateerde kostuums.

 

 

Boo at the Zoo bij de Bronx Zoo

De grootste verzameling roofdieren van New York is niet het enige wat hier rondsluipt. Tijdens Boo at the Zoo vinden bezoekers van de dierentuin ook een collectie mythische monsters, zijn er kostuumoptochten, knutselmarkten voor kinderen en een heus Halloween-bierfestival genaamd Bootoberfest. The Bronx Zoo rolt vanaf 26 september tot het weekend na Halloween elke zaterdag en zondag de oranje loper uit voor spookachtig plezier voor alle leeftijden.

Dit zijn de leukste hotspots in New York City

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Green-Wood at Night

Dit najaar kunnen bezoekers met een gids het spookachtige terrein van Green-Wood Cemetery lang na sluitingstijd verkennen. De tour stopt bij de meest intrigerende monumenten op de begraafplaats, zoals het graf van William Poole – beter bekend als Bill the Butcher en Harvey Burdell wiens moord in 1887 resulteerde in een van de beroemdste rechtszaken in het Victoriaanse tijdperk

Dead or alive bij de New York Hall of Science

Bij het enige interactieve wetenschapsmuseum in New York ontdekken kinderen de “science of creepy”. Tijdens het Halloween weekend krijgen zij de kans om zelf nepwonden en nepbloed te maken en worden er prijzen uitgedeeld voor de beste kostuums.

Halloween bij The Pierre New York

Het legendarische Pierre Hotel viert Halloween met een gezellige Halloween afternoon tea voor het hele gezin bij de Two E Bar & Lounge, inclusief griezelige hartige en zoete snacks, schmink en een photo booth. ’s Avonds wordt de Two E Bar compleet overgenomen door een Halloweenfeest inclusief verkleedwedstrijd met prijzen voor de beste kostuums.

Beetlejuice op Broadway (Midtown Manhattan)

De toneelbewerking van de populaire film uit 1988 is een perfecte match met Halloween. Net als in de film volgt het verhaal een familie die net in een huis is komen wonen waar de recent overleden oud-bewoners nog rondspoken, en de geest Beetlejuice de boel op stelten zet. Een hilarische voorstelling die met spectaculaire effecten en geestige humor iedereen aan het lachen maakt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.