Het Bezoekerscentrum van Kinderdijk heeft een 3D geprinte maquette

Het fonkelnieuwe Bezoekerscentrum van Kinderdijk werd begin september geopend door Prinses Beatrix, beschermvrouw van Vereniging De Hollandsche Molen. Het nieuwe bezoekerscentrum staat direct bij de ingang van het molengebied. Meest spectaculair aan het ontwerp is het dakterras. Hier hebben bezoekers een goed uitzicht op Kinderdijk, zowel realistisch als in miniatuur.

Dakterras met een view!


Het nieuwe bezoekerscentrum heeft meerdere functies, waaronder een entree, toonzaal, een souvenirwinkel en een café. Het dakterras van het bezoekerscentrum in Kinderdijk geeft bezoekers een panoramisch uitzicht op het Werelderfgoed. Daar staat ook een 3D geprinte maquette van het molengebied met daarop alle 19 molens, gemalen, diverse high-lights en herkenbare punten voor de bezoeker. Zij kunnen daarop ook in één oogopslag zien waar de bezoekmolens zijn en de route van de rondvaartboten bestuderen.

 

 

Kinderdijk in detail


De 3D geprinte maquette is mooi overzichtelijk met een formaat van 2×3 m. De Kinderdijk-maquette staat permanent buiten, op het dak van het bezoekerscentrum. Daarom zijn de modellen afgewerkt met een weerbestendige lak. Het water in de maquette heeft een extra lak-afwerking gekregen voor een optimale dieptewerking en natuurlijke look. De maquette is bovendien zeer gedetailleerd. 
Kinderdijk wordt jaarlijks bezocht door meer dan 300.000 (betalende) toeristen, het totale aantal bezoekers wordt op het dubbele geschat.


 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.