Ultieme rust en authentieke cultuur in Thaise provincie Nan

De noordelijke provincie Nan is een stukje Thailand waar het grote publiek nog niet bekend mee is. Nan staat bekend als slow life city, en is een ideale bestemming om tot rust te komen met tempels met eeuwenoude muurschilderingen en uitgestrekte nationale parken. Dompel je onder in de authentieke cultuur.

De provincie Nan is relatief laat deel geworden van Thailand, namelijk in 1931. Het kent weinig invloeden van de westerse cultuur en er zijn bergstammen te vinden die zich al honderden jaren hebben afgezonderd van de buitenwereld. De Thai beginnen net zelf Nan te ontdekken, mede doordat er tegenwoordig op anderhalve kilometer van het centrum een vliegveld is (Nan Nahkon Airport). De stad zelf is perfect om met een fiets te ontdekken, voor de bergen en rijstvelden buiten de stad is een scooter een populair vervoersmiddel.

 

 

Wat Phumin

De bekendste tempel in de stad Nan, die slechts 20.000 inwoners kent, is Wat Phumin. Deze tempel uit 1596 heeft twee Nagas (mythische slangen) die de tempel op hun rug lijken te dragen. Op de muren zijn veel schilderingen te vinden. De bekendste muurschildering is wellicht die waarin een man in het oor van een vrouw fluistert, ook wel de “fluistering van de liefde” genoemd. Lokale legende is dat je eeuwige liefde krijgt als je dat hier wenst met je geliefde.

 

 

Nan National Museum

Een echte aanrader in de stad is het Nan National Museum. Gehuisvest in wat vroeger de woning was van één van de laatste leiders van Muang Nan, heeft het museum nu tentoonstellingen over de etnische minderheden in Thailand, lokale geschiedenis en Boeddhisme. Ondanks dat er weinig buitenlandse toeristen komen, zijn er gelukkig veel Engelse bordjes met uitleg.

Drakenbootraces

Dwars door de provincie stroomt de Nan-rivier. Jaarlijks vinden hier drakenbootraces plaats, wanneer het waterpeil op het hoogst is. Dit valt vaak in oktober, aangezien dit ongeveer het einde van het regenseizoen is. Ook valt dit samen met het einde van de Boeddhistische vastenperiode. Het vasten gaat gepaard met vele tradities, waaronder de drakenbootraces. De boten, die volgens de 600 jaar oude traditie elk uit één boomstam worden gehouwen, zijn tussen de 20 en 30 meter lang en worden in felle kleuren geschilderd.

Doi Phu Kha

Het grootste nationale park van de provincie is ook zeker een kijkje waard. Uiteraard vanwege de prachtige bergen en valleien, maar ook omdat dit de enige plek ter wereld is waar je de Chompu Phu Kha boom kan vinden. Deze prachtige roze bloemen bloeien alleen in februari, maar het park is ook de rest van het jaar zeker de moeite waard. Er zijn een aantal campings in het natuurgebied, met een geweldige zonsopgang vanaf de bergtoppen!

De perfecte tijd voor Thailand

Thailand kent verschillende klimaten en is op elk moment van het jaar een geweldige vakantiebestemming. Van juni tot en met oktober is het regenseizoen, al duren de buien vaak niet langer dan een half uurtje. Het resultaat van deze regen is dat in november en december de natuur op zijn groenst is. Van november tot en met maart is het hoogseizoen, wat een aangename temperatuur kent. In november is die gemiddeld rond de 26 graden, al kan het zeker in het noorden ’s nachts afkoelen. Dit is de populairste periode qua toerisme in Thailand, maar in Nan geniet je het hele jaar door van de authentieke rust.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.