5 Instagrammable plekken in Griekenland die je nog niet kent!

Ben je opzoek naar unieke plekken? Speciaal voor jou hebben we 5 plekken in Griekenland die er veelbelovend uitzien. Dit zijn de 5 Instagrammable plekken in Griekenland die je nog niet kent!

1. Melissani Cave

Melissani Cave, ook wel bekend als de ‘’de grot van de nymfen’’, is een adembenemende verzonken grot op het eiland Kefalonia. Zei je verzonken? Ja, dat klopt! De grot is ontstaan door een chemisch proces waarin water in de kalkrotsen holten creëert en werd pas in 1951 ontdekt. Het prachtige kristalheldere blauw-groene meer, met mos aan alle kanten in combinatie met de zon die op het water straalt, is de perfecte setting voor een foto! En kom je op het juiste moment van de dag? Dan lijkt het alsof je boot op het water zweeft.

Hoe kom je er? De grot is goed bereikbaar! Vlieg direct vanaf Schiphol naar Kefalonia. Je bereikt de grot via een ondergrondse tunnel, waarna je met een boot en gids verder gaat. Een avontuur gegarandeerd!

 

 

2. Kalymnos

Ben je een dare devil? Dan ga je naar Kalymos, het sponzeneiland. Het landschap is er rotsachtig en beschikt over prachtige valleien en fjorden als Vathi, een turquoise fjord met heerlijk geurende citrusvruchten. Naast wandelen over pittoreske landschappen kun je ook snorkelen en duiken in een helderblauwe zee. Vandaag de dag is het moeilijk om sponzen te vinden maar je kunt wel het museum Kalymniko Spiti bezoeken om in de historie te duiken. De echte dare devils komen echter natuurlijk naar dit eiland om te klimmen. Elk jaar is er een klimfestival maar je kunt er natuurlijk ook met een gids op uit! En ja, een fantastische foto is gegarandeerd!

Hoe kom je er? Ga je in de zomer? Dan kun je naar Kos vliegen en hier overstappen op een speedboot, die je in 30 minuten naar Kalymnos brengt.

 

 

3. Symi

Voor meer kleur op je Instagram ga je naar Symi, het eiland van de verborgen kloosters, klassieke herenhuizen en schilderachtige havens. Door het kleine oppervlak kun je Symi goed te voet ontdekken. En wandelen hier is een feestje! Struin door de vele pittoreske straatjes tussen Yalos & Xorio en ontdek de kleurrijke gebouwen of loop naar de kerk van Panormitis, een route tussen de met pijnboom begroeide bergen. Moe na het wandelen? Slaap in het klooster. Hou je van varen? Neem dan een boot en bezoek al de stranden van het eiland. De perfecte foto neem je immers op het water en vanaf een boot.

Hoe kom je er? Vlieg naar Rhodos en vaar vanaf de haven een uur met een veerboot naar Symi. Nog meer eilanden ontdekken? Vanaf Symi kun je ook de boot pakken naar Chalki.

4. Pyrgi, Chios

Op het eiland Chios vind je het dorp Pyrgi, bekend als ‘het schilderdorp’. De vele huizen in dit dorp zijn beschilderd met een zwart-wit motief, een indrukwekkende achtergrond voor een foto! Pyrgi is een van de grootste dorpen in Chios en ligt in het zuiden van het eiland. Het is een van de 20 dorpen met mastieklandbouw. Mastiek? Dat is een boom die enkel op Chios groeit. Van het sap van de boom wordt het bekende en overheerlijke drankje Masticha gemaakt. En dit moet je proberen!


Hoe kom je er? Vlieg naar Athene of Thessaloniki en vlieg vanaf daar naar Chios. Met 30 minuten rijden vanaf de luchthaven bereik je Pyrgi.

5. Meteora

Hoog op steile rotspartijen op het vasteland van Griekenland vind je de kloosters van Meteora. Dit prachtige gebied staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Er zijn zeven kloosters die je kunt bezoeken, elk met een eigen karakter en een kerk met adembenemende schilderingen. Denk je nu ‘’Hoe komen die kloosters op die stijle rotsen?’, ja die moesten de monniken steen voor steen met een takel naar boven brengen. Indrukwekkend! De rotsen liggen in een groene oase, wat Meteora ook een wandelparadijs maakt. Voor de echte avonturiers: het gebied is ook perfect voor rotsklimmen of scrambling. En beklim je de rotsen dan heb je overal een eindeloos uitzicht. Voor de perfecte foto maak je met zonsondergang een wandeling. Adembenemend, echt adembenemend!


Hoe kom je er? Vlieg direct naar Thessaloniki en rij in zo’n 2 uur en 45 minuten naar Meteora.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.