Ontdek dit najaar 10 iconische trekpleisters in New York

Van één van de meest iconische standbeelden ter wereld tot een getransformeerd jaren ’60 flight center. De stad New York staat dit jaar niet stil, en verschillende hotspots ondergaan transformaties en uitbreidingen. Zo breidt het Museum of Modern Art zich uit en krijgt een compleet nieuwe expositie ruimte. Maar ook opende eerder dit jaar New York’s eerste outlet winkelcentrum op Staten Island.

Met al deze ontwikkelingen is een city trip naar New York nooit hetzelfde en kun je altijd iets nieuws ontdekken in the Big Apple. Weten wat er allemaal verandert? Hieronder staan 10 iconische trekpleisters die bezoekers en bewoners dit najaar en daarna op een nieuwe manier kunnen ervaren.

Pas geopend in New York

1. TWA Hotel – JFK Airport

Het TWA hotel in Queens brengt de nodige glamour terug op JFK Airport. Bezoekers maken een stap terug in de tijd tijdens een verblijf in het hotel met invloeden uit de jaren 60. Het voormalige TWA Flight Center heeft met de opening van het vernieuwde hotel zes restaurants en acht bars erbij gekregen, waaronder een retro cocktail lounge genaamd ‘Connie’ – een Starline vliegtuig uit 1958. Ook is er een rooftop infinity pool en observation deck, ook wel Plane Paradise genoemd, met uitzicht op de landingsbaan.

2. Statue of Liberty Museum – New York Harbor

Het Statue of Liberty museum, te vinden op Liberty Island, is een must-see tijdens een bezoek aan New York. In dit museum vind je bijvoorbeeld de originele fakkel van het standbeeld, maar ook bijzondere galerijen en een uniek uitzicht op het vrijheidsbeeld, Lower Manhattan en de haven. Volg tijdens een bezoek een van de interactieve en educatieve tours en vertrek natuurlijk niet zonder een klassieke foto met Lady Liberty.

3. Empire Outlets – St. George, Staten Island

Van plan om een extra koffer terug te boeken? Bezoek dan de Empire Outlets, die gratis te bereiken is met de Staten Island Ferry! Dit is New York City’s eerste outlet winkelcentrum waar ruim 100 winkels en restaurants te vinden zijn, waaronder de Nike Factory Store, Nordstrom Rack en Guess Factory. In de toekomst worden hier nog meer winkels en MRKTPL – een ambachtelijke food hall aan toegevoegd.

 

 

4. Belvedere Castle in Central Park – Central Park, Manhattan

Na een renovatie van bijna anderhalf jaar, is het Belvedere Kasteel eerder dit jaar weer heropend. Het renovatieproject omvatte het 161 jaar oude kasteel, waarbij de houten toren die bij het kasteel hoorde compleet herbouwd is. Het was het zeker waard, want nu ziet het er weer uit alsof het regelrecht uit een sprookje komt. Bonus: vanaf de nieuwe toren kun je genieten van de prachtige herfstkleuren van Central Park.

5. Interactieve tentoonstelling bij het Empire State Building – Midtown, Manhattan

De tentoonstelling ‘NYC: Above and Beyond’ bevindt zich op de 80ste verdieping van het Empire State Building en laat de bezoeker heel New York City zien. Door het beantwoorden van een aantal vragen over persoonlijke interesses en duur van verblijf, krijgen bezoekers een uitgebreide lijst met aanbevelingen te zien. Deze activiteiten nemen je mee door de vijf boroughs van New York City: Manhattan, Brooklyn, Queens, de Bronx en Staten Island. Vervolgens kunnen de favorieten uit de lijst geselecteerd worden om deze vervolgens door te mailen of direct op de telefoon over te nemen. Ideaal voor diegene die nog op zoek is naar hotspots in New York City die echt niet overgeslagen mogen worden.

 

 

Binnenkort open in New York

1. Een nieuwe MoMa – Midtown, Manhattan

Het Museum of Modern Art wordt compleet verbouwd. Een renovatie van het bestaande gedeelte en een hele nieuwe toevoeging gaat ruimte geven aan de galerijen en open ruimtes wanneer het museum heropend op 21 oktober, 2019. De expositieruimte van het museum gaat met een derde vergroot worden en de nadruk zal liggen op kunst en artiesten met verschillende achtergronden en perspectieven. Tot die tijd kun je de MoMa PS 1 in Long Island City, Queens bezoeken. Hier is indrukwekkende en uitdagende contemporary art te vinden.

2. Het 150-jarige jubileum van de Met – Upper East Side, Manhattan

Één van de meest bekende musea van New York City: de Metropolitan Museum of Art is perfect te bezoeken tijdens een wandeling door Central Park. Deze herfst is Félix Vallotton: Schilder van Onrust er te zien tussen 29 oktober en 26 januari. De tentoonstelling presenteert een terugblik op de schilderijen en prints van Valloton. Bezoek de Met opnieuw in 2020 om deel uit te maken van het 150-jarige jubileum. Tijdens deze viering organiseert de Met verschillende speciale tentoonstellingen en evenementen.

3. Coney Island en Luna Park – Coney Island, Brooklyn

Luna Park, het bekende pretpark op Coney Island, is deze herfst in de weekenden en een aantal doordeweekse dagen geopend. De perfecte tijd om deze strandplaats te ontdekken en de lange rijen van de zomer te vermijden! Bezoek het New York Aquarium of struin de Coney Island Boardwalk af terwijl je een hotdog van Nathan’s Famous Hot Dogs eet. In 2020 zal Luna Park een nieuw avonturengedeelte openen met een touwenparcours, een zipline, een boomstamattractie, een nieuwe plaza met buiteneetgelegenheden en een arcade. De totale oppervlakte van het pretpark zal hiermee vergroot worden tot meer dan 40.000 vierkante meter.

Dit zijn de leukste hotspots in New York City

Download nu een handige reisgids over New York City. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

4. New York Botanical Garden – Fordham, The Bronx

Tussen 2 en 17 November is de tentoonstelling ‘Kiku: Spotlight on Tradition’ in de New York Botanical Garden te vinden. Komend jaar zal ook Yayoi Kusama’s eerste grote tentoonstelling in de Botanical Garden openen. De werken die je hier zult zien zijn speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt en zal vanaf 2 mei tot 1 november volgend jaar te zien zijn.

5. Het Apollo Theater – Harlem, Manhattan

Het Apollo Theater viert dit jaar haar 85ste jubileum en heeft een herfstprogramma dat je niet wil missen! Zo komt de theaterversie van Ta-Nehisi Coates’ ‘Between the World and Me’ terug, zal de wereldpremière van het Ballet Hispánico hier plaatsvinden en wordt het 31ste seizoen van Amateur Night at the Apollo gepresenteerd.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.