Zo brengt Thalys Europa tot leven in nieuwe campagne

Voor de nieuwste campagne die op maandag 30 september wordt gelanceerd, heeft Thalys samen gewerkt met creatief bureau DDB Worldwide Communications. DDB is een van ‘s werelds grootste reclamebedrijven en sinds dit voorjaar slaan Thalys en DDB de handen ineen. We zien geen baanbrekende omslag, maar een campagne die de visie en bestaansreden van Thalys benadrukt.

“Het dagelijkse leven van Thalys is intrinsiek multicultureel en Europees, het bezit sterke waarden die zowel door onze medewerkers als door onze klanten worden gedeeld: ze ervaren dagelijks diversiteit en streven naar meer openheid en een duurzame mobiliteit”, verduidelijkt Bertrand Gosselin, CEO van Thalys.

 

 

Vanaf 1996 staat Europese mobiliteit centraal

Thalys is opgericht in 1996 met het oog op bevordering van de Europese mobiliteit en experimenteert nog altijd met innovaties in het voordeel van haar reizigers. Een mooi verbeeld is het mogelijk maken van WiFi aan boord, in 2008. In 2018 heeft Thalys een nieuwe bedrijfsvisie geïntroduceerd. Een belangrijk onderdeel was de briefing voor een nieuw agentschap voor marketingcampagnes. Of het nu gaat om het product of het bedrijf zelf: alles wat ondernomen en gecreëerd wordt moet bijdragen aan PEERS: “Pleasant”, “Easy”, “European”, “Reliable” en “at best Speed”. En dit in lijn met de filosofie van Thalys: meer Europa voor iedereen.

 

 

Respectvolle campagnes

Thalys en DDB vonden elkaar dit voorjaar. Vanuit Europees perspectief werd de keuze gemaakt voor creatief bureau DDB in Parijs dat nauw samenwerkt met haar kantoren in Amsterdam, Brussel, en Düsseldorf. “De campagnes zullen respectvol zijn en betekenis hebben. Thalys hecht waarde aan diversiteit en interculturele uitwisseling. We willen in onze communicatie op zoek gaan naar datgene wat ons verbindt”, zegt Frédérique Delcroix, Corporate Communication Delegate Director: “Het doel: een sterke wereldvisie neerzetten die trots is op samenleven, op nieuwe dingen ontdekken en met elkaar samenwerken (P.E.E.R.S. met peers!). Het steeds op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen en nooit op onze lauweren rusten.”

Humor en authenticiteit

Een campagne die focust op échte verhalen van reizigers die ‘ons Europa’ tot leven brengen is het resultaat. De nieuwe campagne zal zowel via buitenreclame als online, op bijvoorbeeld social media, in de vier Thalys markten zichtbaar zijn. Humor is in dit verhaal het verbindende en gemeenschappelijke element. “Afhankelijk van het land passen we onze campagne lichtjes aan omdat humor niet letterlijk vertaald kan worden. Het is geen kwestie van copy paste,” vertelt Bruno Dierickx, Directeur Marketing & Commercial bij Thalys, “We willen in elke markt het juiste verhaal vertellen om de relatie die we met onze reizigers hebben zo goed mogelijk tot leven te brengen. Communiceren op Europese schaal is, zoals dichter Paul Verlaine ooit zei, ‘niet elke keer helemaal hetzelfde maar ook niet heel anders’.”

De rode draad is authenticiteit. Dat van een bedrijf dat extern dezelfde waarden promoot als intern. Dat van echte mensen en echte verhalen. De koppels in de campagne, gefotografeerd door Maud Chalard, hebben ook in het dagelijks leven een connectie. De verhalen die in de herfst op sociale netwerken te zien zijn, zijn wel degelijk die van echte Thalys reizigers. Het is een afspiegeling van de 7,5 miljoen Thalys-reizigers per jaar. Zij worden samengebracht in deze campagne. De campagne zal vanaf 7 oktober te zien zijn in Nederland.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.