Dagelijkse retourvlucht KLM tussen Amsterdam en Brussel wordt vervangen door Thalys

Thalys en KLM kondigen vandaag aan dat ze hun samenwerking, die ze aangingen in 2011, verder zullen versterken. Vanaf 29 maart 2020 zal één dagelijkse retourvlucht tussen Amsterdam Airport Schiphol en Brussels National Airport (Zaventem) vervangen worden door Thalys-treinen tussen Amsterdam Schiphol en het station Brussel-Zuid.

Zo zullen 13.000 reizigers per jaar de trein in plaats van het vliegtuig nemen, goed voor een vermindering van 96% van de CO2-uitstoot door het schrappen van deze vlucht.

 

 

“In 2020 zetten we een belangrijke stap vooruit dankzij het vervangen van een dagelijkse retourvlucht door een meer ecologische treinreis. Dit gezamenlijke initiatief brengt ons dichter bij onze ambitie, het vergroenen van onze mobiliteit. Iets waar we allemaal aan moeten bijdragen in de 21e eeuw.”, aldus Bertrand Gosselin, CEO van Thalys.

 

 

De milieu-impact van deze samenwerking is significant: een reiziger verbruikt 41 kg CO2 met het vliegtuig* in tegenstelling tot 1,6 kg met de trein, voor exact dezelfde reis. Dat is tot 25 keer minder CO2-uitstoot op een identiek traject. Met deze nieuwe overeenkomst verwacht Thalys 13.000 extra passagiers in 2020.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.