Herfstevenementen in bruisend Istanbul

De zwoele zomerdagen zijn voorbij en de culturele agenda staat vol. De herfst is de ultieme reisperiode om Istanbul te ontdekken. Filmfanaten kijken hun ogen uit op Filmekimi, kunstliefhebbers halen hun hart op tijdens het 16th Istanbul Biennial en fashionista’s ontdekken de laaste trends bij het Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul. Ondertussen geniet je van heerlijke koffie op het Istanbul Coffee Festival.

Iedereen die ooit de Turkse stad gelegen op twee continenten heeft bezocht, weet: er is geen andere plek zoals Istanbul. De miljoenenstad bruist dag en nacht van de energie, is historisch authentiek en tegelijkertijd modern creatief, kent chaotische drukte maar blijft desondanks sfeervol charmant. De aangename temperaturen samen met vele creatieve kunst- en filmfestivals, gastronomische events en fashionshows maken Istanbul dé citytrip bestemming van het najaar.

 

 

16th Istanbul Biennial

Sinds 1987 is het tweejaarlijks evenement één van de highlights op de kunstkalender van Istanbul. Dit jaar is het thema ‘the Seventh Continent’, een verwijzing binnen wetenschappelijke kringen naar de groeiende afvalproblematiek in de Stille Oceaan. De enorme hoeveelheid plastic in zee heeft een oppervlakte van ongeveer 3,5 miljoen vierkante kilometer en weegt 7 miljoen ton. Tijdens Istanbul Biennial vormt het zevende continent het uitgangspunt van kunstenaars en wetenschappers die op kunstzinnige wijze de ecologische uitdagingen tentoonstellen.
14 september – 10 november 2019.

 

 

14th Contemporary Istanbul

Istanbul kent een bloeiende kunstscene met Contemporary Istanbul als hét moderne kunstfestival van de stad. Het event opent haar deuren voor kunstenaars, artgalleries, verzamelaars en kunstliefhebbers van over de hele wereld. Het gerenommeerde evenement biedt dit jaar de speciale tentoonstelling ‘Recent Acquisitions/Collectors’ Stories’ met prof. Hasan Bülent Kahraman als curator. Kunstwerken die recent zijn gekocht door Turkse verzamelaars worden tijdens CI’19 aan het publiek getoond. 12 – 15 september 2019.

Arter in Dolapdere

Een andere kunsthotspot is Arter, een populair artcentrum dat dit jaar is verhuisd naar een gloednieuw gebouw op Istiklal Avenue in het hart van Istanbul. Stichting Vehbi Koç, een van de belangrijkste kunstpromotors in Istanbul, is de initiator. De nieuwe locatie beslaat een oppervlakte van 18.000 vierkante meter heeft al meer dan 35 exposities tentoongesteld. Op 13 september opent Arter haar deuren waarbij het samenbrengen van verschillende kunstdisciplines onder één dak centraal staat. Bezoekers genieten hier op authentieke wijze van kunstcollecties, exposities en art events. 13 september 2019.

Istanbul Coffee Festival

Koffieliefhebbers zijn in de herfst in Istanbul aan het juiste adres. Tijdens het Istanbul Coffee Festival staan de vele koffiehotspots die de stad rijk is klaar om de lekkerste en meest bijzondere koffiecreaties te serveren. Cafeïne-junkies verzamelen zich bij het Küçük Çiftlik Park in het hart van de stad waar naast de beroemde Turkse koffie, in 2013 uitgeroepen door UNESCO tot immaterieel werelderfgoed, nieuwe creatieve smaaksensaties gecreëerd worden. Het event is aangekleed met culinaire workshops, seminars en muzikale optredens.
19 – 22 september 2019.

Filmekimi

Sinds 2002 brengt dit kleinschalige festival bijzondere filmproducties naar Istanbul. Het unieke filmevenement toont een flink aantal films die allen zeer goede recensies hebben ontvangen. Een van de highlights is Pain and Glory met Antonio Banderas in de hoofdrol als Almodovar, een regisseur die een woelig leven achter de rug heeft. Andere filmtips zijn onder meer Portrait of a Lady on Fire van Céline Sciamma, Jessica Hasuner’s Little Joe, The Wild Goose Lake door Diao Yinan en Xavier’s Dolan’s Matthias & Maxime. 5 – 14 oktober 2019.

Dit zijn de hotspots van Turkije

Ontvang nu handige tips over Turkije. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

Istanbul Fashion Week

In oktober staat Istanbul in het teken van high fashion en de laatste modetrends. Het event Merecedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI) brengt designers, opinieleiders en fashion-influencers samen met nationale en internationale modemerken. Ook jong talent krijgt tijdens de Fashion Week in Istanbul de kans om hun creativiteit aan het publiek te laten zien en samen te werken met grote namen uit de mode-industrie. 8 – 11 oktober 2019.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.