Beleef je eigen Expeditie Robinson-avontuur met Riksja Travel

Op zondag 1 september ging het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson van start op RTL 4. De populaire televisieserie krijgt jaar op jaar duizenden gegadigden die zich opgeven in de hoop op een plaatsje op het eiland. Reisorganisatie Riksja Travel maakt het nu mogelijk om in de voetsporen van de expeditieleden te treden, door overnachtingen op onbewoonde eilanden en andere plekken van het gebaande pad aan te bieden. Mét kampvuur, zonder camera’s en zonder wifi.

In tegenstelling tot Expeditie Robinson hoeven reizigers niet af te zien tijdens hun overnachting in the middle of nowhere: zo worden er geen proeven gehouden en gaat er iemand mee om te helpen een kampvuur te bouwen en vis te vangen. “Het blijft immers wel vakantie”, lacht Bas Hendrikx, productmanager bij Riksja Travel en mede-ontwikkelaar van deze unieke bouwstenen. Hij begrijpt wel waarom zoveel reizigers de behoefte voelen om in de voetsporen van Robinson Crusoë te treden: “Slapen op een onbewoond eiland is voor veel mensen een soort droom. Terug naar de basis, weg van alle prikkels waar je in het dagelijks leven aan wordt blootgesteld en enkel genieten van elkaars gezelschap. Met alle hectiek die we vandaag de dag voelen groeit bij veel mensen de behoefte om even niet gestoord te kunnen worden door mobieltjes, WhatsApp of social media.” De reisorganisatie biedt die mogelijkheid inmiddels onder andere in Indonesië, zowel op een van de onbewoonde Gili-eilanden als op een onbewoond eiland voor de kust van Bali, en in Vietnam. Hendrikx: “Je zet je tentje op op een witte zandstrook, maakt je eigen kampvuur en vangt je eigen vis. ’s Avonds hoor je niets anders dan het geluid van de golven die stukslaan op het strand. Dat wil iedereen toch een keer beleven?”

 

 

Uitbreiding van het aanbod

Overnachten op een onbewoond eiland is niet de enige manier om met Riksja Travel van het gebaande pad te gaan. “Het concept om even off the beaten track offline te kunnen gaan, is zo succesvol gebleken dat we die mogelijkheid op steeds meer van onze bestemmingen aanbieden”, vertelt Hendrikx. “Zo is het inmiddels ook al mogelijk om in Monument Valley in Amerika te kamperen bij de Navajo-indianen, om tussen de wilde dieren in het Zuid-Afrikaanse Krugerpark te verblijven, om te slapen in een grot in eSwatini, of om in Costa Rica boven op een berg te overnachten. We zijn ondertussen bezig met nieuwe bestemmingen die we later dit jaar zullen introduceren.”

 

 

Reizen met een positieve impact

Tijdens hun Expeditie Robinson-avontuur bezoeken reizigers hun slaapplek niet alleen met een ‘leave no trace’-policy, maar dragen ze zelfs bij aan een positieve impact op de bestemming, bijvoorbeeld door samen met de gids het strand schoon te maken voordat ze vertrekken. “Daarmee wis je niet alleen je eigen voetsporen uit, maar laat je het strand schoner achter dan dat je het aantrof”, aldus Hendrikx. Lachend: “Dat zorgt helaas niet voor immuniteit bij de Eilandraad, maar wél voor een betere wereld en natuurlijk voor een goed gevoel bij vertrek.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.