Hierom wordt Frankfurt gezien als de hoofdstad van de appelwijn

Frankfurt wordt gezien als de hoofdstad van de appelwijn. De dichtheid van de producenten, wijnbars en appelwijndrinkers was hier altijd al hoog. De appelwijn geldt al meer dan 250 jaar als de Frankfurter nationale drank. Appelwijn wordt bij voorkeur gedronken in een authentieke appelwijnbar, uit een geribbeld glas met ruitmotief en geschonken uit een zogeheten ‘bembel’.

Leker koel

Deze grijze aardewerken kan met blauw motief houdt de appelwijn lekker koel en is het zinnebeeld van de Frankfurter appelwijncultuur. Appelwijnbars zijn heel eenvoudig te herkennen aan de krans van dennengroen boven de ingang, want ‘waar de krans hangt, wordt geschonken’. Sachsenhausen staat tot op de dag van vandaag bekend als het centrum van de appelwijncultuur in Frankfurt, maar ook in het stadscentrum en de buitenwijken zijn tal van cafés en restaurants te vinden waar men appelwijn schenkt.

 

 

Een echte appelwijnliefhebber drinkt zijn appelwijn puur. Alleen in uitzonderingsgevallen drinkt hij een ‘gespritzter’, dat wil zeggen appelwijn die is aangelengd met mineraalwater, wat zeer geschikt is voor mensen die voor het eerst appelwijn drinken. Wat veel appelwijnkenners te ver gaat, is een ‘süßgespritzter’, een mix van appelwijn en limonade.

‘s Winters drinkt men de appelwijn ook graag warm en gekruid. Het ‘stöffche’, zoals de Frankfurters de appelwijn noemen, smaakt het best bij sappige ribbetjes met zuurkool, aardappelen met ‘grüne soße’ of natuurlijk ‘handkäs mit musik’ (gemarineerde kaas) en het legendarische Frankfurter worstje.

 

 

‘s Avonds gaat ook nu nog volgens oeroude traditie de pretzelbakker met zijn mand vol bakkersproducten langs de appelwijnbars. Om de aandacht te trekken zit er een fietsbel op zijn bakkersmand. De traditie stamt nog uit de begintijd van de appelwijnbars, toen daar alleen appelwijn en nog niets te eten te koop was. www.frankfurt-tourismus.de

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.