Camper-sharingplatform PaulCamper haalt 7 miljoen euro op voor uitbreiding

PaulCamper, het deelplatform voor het huren en verhuren van campers en momenteel actief in Nederland, Duitsland en Oostenrijk, heeft een serie A-financieringsronde van zeven miljoen euro afgerond. De investering is afkomstig van een consortium van gerenommeerde internationale online-marktplaatsspecialisten, geleid door Adevinta met deelname van FJ Labs en All Iron Ventures en de bestaande investeerders Russmedia en MAIRDUMONT Ventures.

Verhuren en huren van campers

Campereigenaren kunnen hun camper, campervan of caravan verhuren via PaulCamper. Op deze manier kunnen mensen – die van het buitenleven houden en niet over een eigen camper of caravan beschikken – toch deze bijzondere manier van reizen en bijbehorende vrijheid ervaren. Mensen verhuizen steeds meer naar steden en willen als balans meer tijd in de natuur doorbrengen. Tegelijkertijd neemt het delen van voertuigen als een manier om onderbenutte capaciteit te gebruiken toe. PaulCamper speelt precies op deze trends in.

 

 

“PaulCamper opereert in een zeer spannende en snelgroeiende markt: de markt voor outdoor-reizen. Het team en de visie van PaulCamper hebben ons overtuigd en we kijken ernaar uit om samen de volgende stappen te zetten” legt Jussi Lystimäki, vice-pesident Ventures bij hoofdinvesteerder Adevinta uit Noorwegen. Met investeringen in 16 Europese landen, Latijns-Amerika en Noord-Afrika heeft de investeerder veel ervaring met de ontwikkeling en uitbreiding van digitale marktplaatsen.

 

 

“Het is onze visie en missie om mensen in staat te stellen eenvoudig en veilig een outdoor-ervaring te laten hebben. Met het kapitaal en de expertise van onze internationale investeerders zullen we ons doel van marktuitbreiding, het verder ontwikkelen van PaulCamper naar een ´love brand´, het verstevigen van onze marktpositie in Nederland en Oostenrijk en het consolideren van onze leidende positie in onze thuismarkt Duitsland aanpakken,” zegt Country Manager voor Nederland Marnix Eykhout.

Mede-investeerders FJ Labs (gevestigd in New York) en All Iron Ventures (gevestigd in Bilbao) zijn ook gespecialiseerd in digitale marktplaatsen en bieden PaulCamper toegang tot een zeer ervaren en goed gepositioneerd netwerk. Opgericht in 2013 met grote passie voor kamperen en aandacht voor detail, heeft PaulCamper vandaag de dag een vloot van meer dan 5.500 campers in Duitsland, Oostenrijk en Nederland. De huurders komen van over de hele wereld en inmiddels zijn er al meer dan 500.000 overnachtingen via het platform geboekt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.