Laat je meevaren door de wind naar het adembenemende Taiwan

Prachtige zonsondergangen in het westen, authentieke lokale dorpjes in het noorden, ruige rotsformaties in het oosten en parelwitte stranden in het zuiden; Taiwan heeft het allemaal. Tel daar de ontzettend vriendelijke bevolking en uitstekende infrastructuur bij op en je hebt de perfecte vakantiebestemming!

Oh Bear

Oh Bear

Om de veelzijdigheid van het Aziatische land te delen en bekendheid in alle windrichtingen te vergroten toert Taiwan Tourism Bureau deze zomer door Europa met Oh Bear, een enorme heteluchtballon in de vorm van een bruine beer. Ook in Nederland stijgen ze op en wel op Twente Ballooning in Oldenzaal, Overijsel.

Oh Bear

De vliegende mascotte van Taiwan is in het leven geroepen om te fungeren als vriendelijke reisgids voor iedereen die geïnteresseerd is in het bijzondere eiland. Hij deelt graag alles wat hij weet over het hart van Azië, zoals Taiwan ook wel wordt genoemd; van eeuwenoude tradities en culturen tot de nieuwste hightech snufjes en ontwikkelingen. Ook het fantastische eten kan niet zomaar overgeslagen worden; de invloeden uit Japan en Korea maken Taiwan tot een ware food-hemel waar het beste van de verschillende keukens samenkomt.

 

 

Dat Taiwan Tourism Bureau ervoor kiest om juist op deze manier voet aan grond te zetten in Europa is niet geheel onverwacht; het Aziatische eiland is namelijk groot fan van ballooning. Jaarlijks wordt er in de oostelijk gelegen stad Taitung het Taiwan International Hot Air Balloon Festival georganiseerd. Een enorm event waar ’s werelds meest beroemde luchtballonnen aan deelnemen en waar sinds de eerste editie in 2011 al meer dan 4.6 miljoen bezoekers op af zijn gekomen. Gasten kijken hun ogen uit bij de vele vliegshows, ballonvaarten en concerten. Er worden hier zelfs huwelijkceremonies voltrokken in de lucht! Natuurlijk laat de Oh Bear ballon ook hier zijn gezicht zien.

Twente Ballooning

Net als in Taiwan wordt er in Nederland ook een enorm meerdaags evenement georganiseerd rondom ballonvaarten. Tijdens de 27e editie van Twente Ballooning, die dit jaar plaatsvindt van 21 t/m 24 augustus 2019, gaan er dagelijks wel 35 heteluchtballons en meerdere zogeheten Special Forms de lucht in. Een aanrader voor een zomerse avond uit met het hele gezin!

 

 

Wanneer je het spektakel vanaf de grond wil aanschouwen kost een entreeticket slechts €5,-, kinderen tot zes jaar mogen gratis het terrein betreden. Ben je een echte waaghals? Dan kun je voor €170,- aan boord stappen van een van de deelnemende ballonnen. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten zie de website van het event.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.