Vier weekends boordevol wijn, fiets- en wandelroutes dwars door de wijndomeinen in Hageland

Tussen 17 augustus en 8 september zetten vijftien wijndomeinen uit acht gemeenten en stadjes in het Hageland (Vlaams-Brabant) hun deuren open voor een Sprankelend Hageland. De streek verandert in een heus wijnwalhalla waarbij wijnliefhebbers al fietsend of wandelend van wijndomein naar wijndomein gaan.

Hagelandse wijnweekends

Tijdens vier weekends serveren diverse wijnbouwers uit het Hageland hun beste wijnen en kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen, de sfeer opsnuiven op één van de activiteiten op het domein of zich neervlijen op een wijnterras. Met de nieuw ontwikkelde aromakaart komt de deelnemer meer te weten over de delicate smaken en toetsen van de Hagelandse wijnen. Wie wil logeren tussen de wijndomeinen, krijgt bij een overnachting bij de deelnemende logies een fles streekbubbels ter waarde van 20 euro cadeau (promotiecode 365VLBR).

 

 

Geen betere plek om een fris Hagelands wijntje te proeven dan tussen de druivenranken met uitzicht over de wijngaard of de wijnvallei. Verschillende wijnbouwers richtten een wijnterras in op de mooiste plek van hun domein. De perfecte halte tijdens je fietstocht van het ene wijndomein naar het andere wijnkasteel. Of zoek zelf het mooiste panorama en spreid je picknickdeken uit tussen de druivelaars. Een unieke belevenis, alleen mogelijk tijdens Sprankelend Hageland.

 

 

In het Bezoekerscentrum Hagelandse wijn ontdek je alles over de streekwijnen, de Wijngaardberg en het Hageland. Uiteraard kan je hier ook proeven en een flesje kopen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.