Top drie notering ‘Blauwe Vlag’ stranden voor Turkije

Strandliefhebbers, zonaanbidders en waterratten zetten Turkije op hun reisbucketlist: wederom is een recordaantal stranden van het zonnige vakantieland onderscheiden met het Blauwe Vlag label, de milieuonderscheiding voor schone en veilige stranden. Met maar liefst 455 Blauwe Vlag stranden staat Turkije op de derde plaats van de wereld. Hiervan liggen 202 stranden in Antalya, waarmee de badplaats de hoogste plek verwerft op de lijst van steden met de meeste Blauwe Vlag stranden.

Naast de Blauwe Vlag koploper van Turkije, Antalya, kent de Mediterrane Turkse kustlijn nog meer zonbestemmingen met gecertificeerde stranden. Zo heeft Muğla meer dan 100 Blauwe Vlag stranden en staat hiermee op nummer twee, gevolgd door İzmir and Aydın. Elk jaar neemt het aantal stranden met het eco-label in Turkije toe. Van de 455 Blauwe Vlag stranden is ongeveer tweederde gelegen bij toeristische faciliteiten, een derde zijn publieke stranden. Voor vakantiegangers is het internationale eco-label een handig, maar zeker ook een belangrijk kenmerk, aangezien zij in één oogopslag zien of het strand veilig en schoon is voor een onbezorgde vakantie.

 

 

Het Blauwe Vlag eco-label

Een Blauwe Vlag strand staat niet alleen garant voor schoon en veilig zeewater, maar ook voor een goede, schone stranden, veilige omstandigheden en een gezond milieu. De milieuonderscheiding wordt toegekend als erkenning voor de inspanningen en activiteiten die zijn ondernomen om de waterkwaliteit en de natuur te beschermen en te verbeteren.

Dit zijn de hotspots van Turkije

Ontvang nu handige tips over Turkije. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

Daarnaast speelt veiligheid ook een belangrijke rol, van voldoende strandwachters en reddingsmaterialen tot toezicht op aantal bezoekers en evenementen, evacuatieplannen en toegankelijkheid voor mindervaliden. In het kort: hoe meer Blauwe Vlaggen, hoe beter de kwaliteit van de stranden van een vakantieland. Met deze behaalde resultaten laat Turkije zien, maar in het bijzonder ook Antalya, betrokken te zijn bij een gezond en veilig strandmilieu, waarbij vakantiegangers en natuur hand in hand gaan.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.