Een goedkoop uitje binnen Nederland: Plaswijckpark

Door de inflatie zijn de prijzen van pretparken flink gestegen, is gebleken uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Plaswijckpark, opgericht voor de bleekneusjes van Rotterdam, is al die jaren relatief goedkoop gebleven. Een pretpark waar kinderen lekker kunnen ravotten.

De afgelopen 5 jaar zijn de prijzen van pretparken met 14% gestegen. Gemiddeld betaalt een gezin 67 euro voor een pretpark en hier zijn vaak consumptie- en parkeerkosten niet bij inbegrepen. Plaswijckpark werd opgericht door meneer Loos met het idee; een park voor de bleekneusjes van Rotterdam.

 

Lees ook dit artikel: Kom spelen in Plaswijckpark!

 

Na al die jaren biedt Plaswijckpark voor deze doelgroep nog steeds een fijne speelplek, waar kinderen onbeperkt kunnen ravotten. Parkeren is gratis en bezoekers kunnen ervoor kiezen hun eigen eten te nuttigen op de picknickbanken die verspreid staan door het park. Voor wie de Rotterdampas heeft is er zelfs 1x gratis toegang of 50 procent korting op een jaarabonnement. Dan betaal je slechts 28,50 euro voor een heel jaar spelen in Plaswijckpark. Voor de Rotterdammers zonder Rotterdampas is er het Jeugd Vakantiepaspoort. Met dit paspoort heb je 1x toegang tot het park voor 9,70 euro.

 

 

Voor een relatief lage prijs is er heel veel te beleven! In de zomer kan je spetteren in de Havenspeeltuin, van de Kangaroetsjjj glijden of in een zwanen-waterfiets stappen. Ook in de wintermaanden is er veel leuks! Vanaf 1 november staat er weer een overdekte schaatsbaan van 500m2 en kan er lekker binnengespeeld worden in het huis van opa en oma Van der Plas.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.