Draag bij aan een groen New York met deze 5 tips

Groen, groener, groenst! NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau van New York City is anno 2019 druk bezig met duurzame initiatieven in de stad. De organisatie werkt samen met zes Broadway shows om bewust reizen door New York City aan te sporen. Ga je deze zomer naar New York City, dan zijn hier alvast 5 tips om een zo’n klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten.

1. Maak gebruik van het openbaar vervoer

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar het gebruik van openbaar vervoer is ideaal om je ecologische voetprint te verkleinen – en dat niet alleen het is ook nog eens goedkoper en in veel gevallen sneller. Daarnaast kan je gemakkelijk overal komen met het openbaar vervoer. Volgens een rapport uit 2012 voorkomt de gemiddelde rit met het OV 4.5 kilo broeikasgasemissies in vergelijking met een soortgelijke autorit en met meer dan 1.7 miljard metroreizigers per dag loopt dat aardig op!

 

 

2. Maak een fiets- of wandeltour

Zie je liever wat meer van de stad bovengronds? Ga dan lopen of huur een fiets via Citi Bike, Bike Rent NYC of Unlimited Biking en wandel of fiets over de honderden kilometers fiets-/wandelpaden die New York City rijk is. Ook is het mogelijk om een tour door de straten en parken van New York City te doen, een ervaren gids zal je dan alles over de geschiedenis van deze metropool vertellen.

Benieuwd naar de leukste highlights in New York City?

Vul je e-mailadres in en ontvang een handige lijst in je inbox.

3. Eet bij farm-to-table restaurants

Farm-to-table ­restaurants zijn eetgelegenheden die exclusief regionaal gegroeide producten gebruiken ­– dan ben je dus duurzaam bezig en zit je ook nog lekker te eten! Blue Hill, The Fat Raddish en The Farm on Adderly gebruiken lokale producten en Rosemary’s groeit zelfs ingrediënten op hun eigen dak.

 

 

4. Bezoek “groene” bezienswaardigheden

Dit tips-lijstje is natuurlijk niet compleet zonder groene bezienswaardigheden, deze zijn minder belastend voor het milieu dan andere attracties. Het High Line Park is hier een goed voorbeeld van, dit park is een voormalige spoorweg die is getransformeerd tot één van de meest bezochte parken van New York City. Ook kan je het Jacob K. Javits Convention Center bezoeken, op het dak hebben zij een grasveld van bijna 3 hectare waar je lekker van de zon kan genieten. Daarnaast zijn er in NYC verschillende boerderijen op de daken te vinden, denk bijvoorbeeld aan de Eagle Street Rooftop Farm en Brooklyn Grange om er maar even een paar te noemen.

5. Help jouw hotel groener te zijn

In New York City zijn er 19 hotels die meedoen aan de NYC Carbon Challenge, waarbij hotels worden uitgedaagd om de uitstoot die door het gebouw wordt gegenereerd met 30 procent te verlagen voor 2025. Jij kunt deze hotels helpen door de televisie, lichten en airconditioning uit te schakelen wanneer je weggaat, kort te douchen en je handdoeken meer dan eenmaal te gebruiken.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.