Op deze bestemmingen ga je nu zo voordelig mogelijk ertussenuit

Zodra het vakantiegeld binnen is, is het boeken geblazen. De vakantie is al helemaal uitgestippeld en nu kan het eindelijk worden vastgelegd. Het geliefde bedrag heeft uiteindelijk maar een week op je rekening gestaan. Voordeel? De spaarrekening blijft onaangetast. Als je het goed doet, tenminste. Bij een ander deel van de Nederlanders werkt dit proces averechts: het vakantiegeld wordt binnen een week gespendeerd aan andere zaken, maar even lekker ontspannen onder de zon maakt daar geen onderdeel van uit.

Toch zijn er een aantal vakantiebestemmingen waar je nu voordelig op vakantie kan door last minutes met een heel voordelig prijsniveau. Dus ook als je vakantiegeld al lang en breed uitgegeven is, kun je nu tóch in het hoogseizoen nog weg.

Lekker goedkoop eten

Het CBS heeft onlangs een onderzoek uitgebracht waarin onderzoek is gedaan naar het prijsniveau op onze favoriete vakantiebestemmingen. Spanje komt daarbij het beste uit de bus: de prijzen liggen hier, in vergelijking met andere vakantielanden binnen de Europese Unie, 4% lager dan gemiddeld. Ter vergelijking: Nederland ligt er 1% boven. Als gekeken wordt naar uiteten gaan, wordt het nog aantrekkelijker. Waar Nederland 14% bóven het gemiddelde ligt, is het in Spanje 14% onder het gemiddelde. Tijd voor tapas, pinxtos en paella!

Ze hebben hier haar scherpe vakantie deals naast gelegd en Valencia staat met stip bovenaan. “Het is geen verrassing dat deze stad erg in trek is: het is slechts 3 uur vliegen en het klimaat is zeer aangenaam”, zegt Rianne van Baarsen, “daarnaast is deze stad ook nog echt upcoming en daardoor nog niet door iedereen ontdekt, wat zeker in het hoogseizoen een voordeel is”. Ook in juli en augustus is het hier dus prima vertoeven als je op zoek bent naar een voordelige stedentrip binnenkort.

 

 

Alcohol? Alleen als het écht lekker is!

Als we verder kijken naar het onderzoek van het CBS, prijkt onverwachts ook Londen in het ‘voordelige’ gedeelte. Gemiddeld liggen de prijzen voor voedingsmiddelen hier 7% lager. Tijd voor een stedentrip Londen! Wel liggen in het Verenigd Koninkrijk de prijzen voor alcohol en tabak weer hoger dan in Nederland, maar eerder onderzoek toonde al aan dat de Nederlandse vakantieganger helemaal niet meer zoveel waarde hecht aan veel alcohol op vakantie: “we genieten liever van één kwalitatief goed drankje, dan dat we een paar glazen per uur wegtikken”, zegt van Baarsen. Meer drinken op vakantie is helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. Uit het onderzoek werd duidelijk dat de meeste Europese millennials hetzelfde of een kleinere hoeveelheid alcohol gebruiken op vakantie. Alleen de Britten zelf gaven aan meer te drinken (64%).

 

 

Londen bezoeken in juli of augustus is overigens een aanrader – het weer is hier altijd iets instabieler, maar in deze periode ben je wel het meest zeker van drogere, zonnigere dagen.

Dit zijn de leukste hotspots in Londen

Download nu een handige reisgids over Londen. Alleen vandaag gratis te downloaden!

Op ontdekking in het oosten

Tot slot is te concluderen dat Oost-Europa het ontdekken waard is als je een beperkt budget hebt. “Dit deel van Europa is sterk opkomend. De prijzen zijn niet alleen zeer aantrekkelijk, de steden zelf bieden veel historie, natuur is vaak nabij en de bevolking ontvangt toeristen met open armen”, stelt van Baarsen. Noord-Macedonië, Roemenië en Polen vormen in het onderzoek van CBS de afsluiters van de lijst en zijn daarmee de goedkoopste als het gaat om voedingsmiddelen, fijn als je een appartement met eigen keuken hebt. Liever jezelf voordelig laten verwennen? Ook de restaurants zijn hier betaalbaar. En voor degenen die wél genieten van een biertje: in de supermarkt kun je deze vaak voor nog geen euro per flesje krijgen.

Met dit goede nieuws kun je dus gemakkelijk een goede deal scoren en alsnog op vakantie! Geen stedentripganger en liever met de voeten omhoog op een mooi strand? Dan vind je bij TUI ook last minutes en met de Inpakken & Wegweken kun je ook een goed geprijsde vakantie regelen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.