Paznaun luidt het culinaire wandelseizoen in met de 11de Culinaire Jacobsweg

Afgelopen zondag is het elfde seizoen van de Culinaire Jacobsweg officieel van start gegaan onder het toeziend oog van ‘Chef van de Eeuw’, Eckart Witzigmann. De vijf gastronomische routes werden ingeluid door de vijf deelnemende sterrenchefs van dit jaar: Nederlandse chef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu**, Jean-Georges Klein ** (FR), Paul Ivić * (Oostenrijk), Tristan Brandt ** (DE) en James Knappett ** (UK).

Samen met hun gasten wandelden ze naar de berghutten om daar hun culinaire creatie van streekproducten te presenteren. De gerechten staan de hele zomer op de menukaart (€ 15,-) inclusief recepten.

Tiroolse Martin Sieberer is verantwoordelijk voor de coördinatie van de topkoks. Zijn Paznaunerstube in Hotel Trofana Royal in Ischgl is bekroond met drie toques en 18 punten en behoort tot de beste chef-koks van Oostenrijk. Het concept is een initiatief van Toerisme Paznaun-Ischgl en is in samenwerking met Eckart Witzigmann ontwikkeld. Onder zijn toeziend oog koken vijf internationale chef-koks een ‘fancy’ maar toch ‘down to earth’ gerecht van lokale producten. Voor gasten in Paznaun betekent dit dat ze tot het einde van de zomer kunnen genieten van vijf verschillende gastronomische hikes met meer dan 2.000 hoogtemeters en culinaire stops. De gerechten zijn het gehele bergwandelseizoen te nuttigen bij de betreffende hutten en tevens te downloaden.

 

 

Ascher Hütte: Onno Kokmeijer (Restaurant Ciel Bleu** in Amsterdam)

Onno Kokmeijer, die door Gault Millau is uitgeroepen tot de chef-kok van 2019, wist op de 9-jarige leeftijd dat hij chef-kok wilde worden. In 2005 ontving hij met zijn team hun eerste Michelinster. In de daarop volgende jaren werd de verzoeken van de internationale gasten het fundament van hun keuken. Met als resultaat de tweede felbegeerde ster in 2007.
Voor de Culinaire Jacobsweg heeft hij met zijn gasten de gastronomische wandeling gemaakt naar zijn hut: de Ascher Hütte. Hier kan tot het einde van de zomer zijn gerecht genuttigd worden: Wagyu Short Rib met sjalotten, gezouten citroen en Trappeur saus.

 

 

Gastronomische tip

Op 18 augustus zijn alle vijf sterrencreaties te proeven in de Jamtal Hütte tijdens het Zomerfestival van de Culinaire Jacobsweg. Degenen die liever ‘gastronomische fietsen’, huren een e-bike of mountainbike en trappen zich naar boven. In alle dorpen in Paznaun zijn tal van fietsen in verschillende modellen te huur.
Daarnaast ontvangt iedere gast die minimaal één nacht in het Paznaundal verblijft de Silvretta Card All-Inclusive pas waarmee het gebruik van kabelbanen en stoeltjesliften in Paznaun gratis is. Ze geven toegang tot alle mountainbikeroutes, wandelpaden en alpenweiden.

Inspirerende & Betrouwbare informatie over vakantieland Oostenrijk

We hebben de 5 beste tips over Oostenrijk voor jou verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Oostenrijk tips direct te ontvangen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.