Paznaun nodigt motorrijders uit voor de 5de Biker Summit

De ‘Top of the Mountain Biker Summit’ in Paznaun vindt 26 juli tot 28 juli voor de 5de keer plaats, de hoogste motorbike meeting van Oostenrijk. Het programma bestaat uit testritten, begeleide tours en stunt shows. Motorrijders halen hun hart op tijdens deze testritten: de nieuwste modellen van een groot aantal merken zijn beschikbaar. Het High Bike Testcenter is tevens het enige motorbike testcentrum in de Alpen met zo’n grote variatie aan merken en modellen.

Eind juli draait alles in de Alpine lifestyle metropool om motoren. Het programma van de ‘Top of the Mountain Biker Summit’ varieert van uitdagende begeleide tours tot spectaculaire stunt shows als de ‘Globe of Death Show’ door de Infenal Varanne Riders en van e-trial testen voor de jongste motorrijders tot wheelie trainingen. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de band Milestone, dj In Style is verantwoordelijk voor het avondprogramma. Deelnemers worden culinair in de watten gelegd door sterren chef Martin Sieberer.

 

 

26 juli: start met 3 verschillende tours

Vrijdag 26 juli worden er drie parades georganiseerd met een adembenemend uitzicht. Twee van de drie zijn meer dan 200 kilometer lang. De kortste tour, van een halve dag, vindt plaats in het prachtige Silvretta gebergte. In de Biker Village worden verschillende evenementen en andere bike-gerelateerde evenementen georganiseerd. Er vinden verschillende trainingen en wheelie sessies plaats. Ieder uur is er een stuntshow met professionele motorrijders waaronder de Globe of Death door de Internal Varanne Riders die twee awards gewonnen hebben in Monte-Carlo tijdens het Circus Festival. De Biker Summit Nights met dj In-Style beginnen vrijdagavond om 21:00 uur. Jonge, opkomende motorrijders kunnen ook deelnemen aan een testrit: de e-trial test op een OSET-motor.

27 juli: ontspannen op de Idalp

Op zaterdag rijden de deelnemers ontspannen door het Paznaun gebergte. Rond lunchtijd wacht de deelnemers de traditionele Hill Climb naar het Idalp, een tocht van 2.320 hoogtemeters. De weg is normaal gesproken gesloten voor individuele transport maar speciaal voor de Biker Summit is hier een uitzondering voor gemaakt: alle deelnemers kunnen het hoogste punt, beschikbaar voor fietsers, bereiken. Muzikale begeleiding en een biker BBQ vormen de kers op de taart. ’s Middags worden de stunt shows en wheelie sessies in de Biker Village hervat. De band Milestone begint om 21 uur met het avondprogramma.

 

 

29 juli: zondag brunch met culinaire hoogstandjes

De ‘bike blessing’ begint om 10:30 uur en na de mis wordt iedereen uitgenodigd voor het traditionele ‘Frühschoppen’. Onder het genot van wijn en bier wordt de zondag brunch genuttigd met diverse streekproducten. Inclusief muzikale begeleiding. De culinaire hoogstandjes zijn verzorgd door de lokale top chef Martin Sieberer, de ‘Club der Paznauner Köche’ en de ‘Landjugend Ischgl’. Het team serveert no-nonsense gerechten met regionale ingrediënten.

Extra evenementen

Iedereen met een geldig motorrijbewijs mag de gloednieuwe modellen van KTM, BMW, Triumph, Yamaha en Aprilia testen voor een dagje vanaf 20 euro. Het High Bike Testcenter biedt ook complete motorequipment aan voor een klein prijsje voor de motorrijders die hun uitrusting thuis zijn vergeten. Pluspuntje voor de motorrijders die in Paznaun verblijven: op aanvraag ontvangen zij de ‘Silvretta Card all inclusive’. Deze voucher biedt gratis toegang tot liften, openbaar vervoer, indoor en outdoor zwembaden, musea en korting op de motorhuur bij het High-Bike Testcenter.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.