Ballonvaarders vanuit de hele wereld naar Cappadocië

Van 3 tot 7 juli 2019 verwelkomt Cappadocië in Turkije meer dan 120 heteluchtballonnen vanuit de hele wereld voor het eerste International Cappadocia Balloon Festival. De blauwe luchten van Cappadocië zijn de enige plaats ter wereld waar meer dan 120 hete luchtballonnen tegelijkertijd de hemel kleuren. Daarnaast zijn er tijdens het festival 21 luchtballonnen met bijzondere vormen (zoals stripfiguren) en opvallende patronen te bewonderen.

Cappadocië, dat door UNESCO tot Werelderfgoed is uitgeroepen, vormt dit jaar het decor van een spectaculair en kleurrijk schouwspel. Tal van internationale ballonvaarders grijpen hun kans om deel uit te maken van dit indrukwekkende evenement. Iedere ochtend zijn er vier shows en ’s avonds nog eens twee. Het morgenrood wordt aanvullend gekleurd met 150 luchtballonnen, terwijl in de speciale avondshow 21 ballonnen in allerlei bijzondere vormen schitteren.

 

 

Het festival is een spraakmakende belevenis voor allerlei bezoekers, jong en oud, dankzij het indrukwerkkende panorama en een veelzijdig programma met concerten, nachtshows, culinaire belevingen en andere festiviteiten. De piloten van de ballonnen met een aparte vorm creëren gezamenlijk een unieke luchtvoorstelling.

 

 

Meer dan 50 ballonvaarders uit tal van landen, waaronder Nederland, de Verenigde Staten, Spanje, Polen, Zwitserland, Indonesië, Engeland, Slowakije, Frankrijk, Japan, Mexico en Turkije geven acte-de-présence in Cappadocië.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.