Deze nieuwe toer door modemekka Düsseldorf laat je fashionista hart sneller slaan

Voor fashionistas komt een stedentrip naar Düsseldorf hoger op de bucketlist te staan met de nieuwe ‘Achter de schermen’ modetoer onder begeleiding van de gevierde ontwerpster Marion Strehlow. In samenwerking met het verkeersbureau van Düsseldorf lanceerde Strehlow afgelopen jaar de eerste rondwandelingen die vanwege het succes dit jaar opnieuw viermaal georganiseerd gaan worden.

Na een gezamenlijk ontbijt worden per taxi de ateliers bezocht van Tina Miyake, Ulla Meiners, Ruth Heinen, Laurence Leleux, Jwan Jafar en van Marion Strehlow zelf. Gids Strehlow vertelt ook uitgebreid over de hippe labels en onafhankelijke ontwerpers in de wijken Flingern, Bilk en Pempelfort. Modeliefhebbers zullen zeker ook warm lopen voor een groot retrospectief gewijd aan het werk van de legendarische couturier Pierre Cardin. Van 19 september 2019 tot en met 5 januari 2020 zijn onder de naam ‘Pierre Cardin. Fashion Futurist’ ruim 80 creaties, accessoires, foto’s en filmfragmenten te bewonderen in het Kunstpalast in Düsseldorf.

 

 

Op en top modestad

Voor wie bereid is om verder te kijken dan de gevestigde modeketens in de bekende winkelstraat Königsallee, ziet dat de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen een voedingsbodem is voor opkomende modeontwerpers. Vind je op de Königsallee internationale merken, in wijken als Flingern en Bilk wemelt het van kleine ateliers met aanstormend creatief talent. Onder de naam ‘Behind the Scene’ geeft Marion Strehlow viermaal een zeer bijzondere rondleiding langs verborgen ateliers in Düsseldorf. De eerstvolgende excursie vindt plaats op 17 augustus, dan op 7 september en de laatste op 30 november. Kosten voor de exclusieve Duitstalige rondleiding bedragen 125,- euro per persoon inclusief ontbijt in boetiekhotel Max Brown Hotel Midtown, een middagprogramma langs de showrooms per taxi, een handgemaakte goodiebag van Marion Strehlow en ter afsluiting fingerfood in haar eigen atelier. Nadere informatie en reserveren via de website van het verkeersbureau.

 

 

Ontwerpers met een missie

Hoedenontwerpster Laurence Leleux verhuisde in 2000 van Brussel naar Düsseldorf en deelt haar studio annex winkel aan de Hermannstrasse 33 met ontwerpster Ulla Meiners. Het atelier van Ruth Heinen bevindt zich in de Duisburgerstrasse 44. Modeontwerpster Tina Miyake begon haar label in 2004 dat zich kenmerkt zich door prachtig gebreide en geweven stoffen, vintage kimono’s en lange jurken: www.tinamiyake.de.

Pierre Cardin tentoonstelling in Kunstpalast

Voor het eerst wordt in Duitsland een grote overzichtstentoonstelling georganiseerd over de Franse modeontwerper Pierre Cardin. Van 19 september tot en met 5 januari 2020 toont het museum Kunstpalast werk van de legendarische couturier. Het retrospectief bestrijkt zijn werk vanaf 1950 tot en met de jaren 2000, met accent op de jaren 60 en 70. Cardin werd geboren in 1922 in de omgeving van het Italiaanse Treviso en richtte in 1950 zijn eigen modehuis op. Hij vergelijkt zichzelf wel eens met een beeldhouwer: met zijn abstracte en cirkelachtige vormen en gebruik van nieuwe materialen als vinyl en plastic veroorzaakte hij een revolutie in de haute couture en was een van de eerste ontwerpers die een prêt-à-porter collectie lanceerde. Hij bleek ook een handige zakenman te zijn; met de verkoop van zijn licenties wereldwijd verdiende hij een vermogen.

Dit zijn de leukste hotspots in Düsseldorf

Download nu handige tips over Düsseldorf. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.