Bijna een derde van de Nederlanders vindt rijden in het buitenland spannend

Met 180 kilometer per uur over de Duitse Autobahn, links rijden in Engeland, de ellenlange tunnels in Zwitserland of de beruchte chaos op de Périphérique: een autovakantie zorgt in ieder land voor uitdagingen. Met oog op de zomervakanties onderzocht vergelijkingssite Autoverzekering.nl het rijgedrag van Nederlanders in binnen- en buitenland. Hieruit blijkt dat ongeveer een op de drie Nederlanders (31%) autorijden in het buitenland best spannend vindt.

Vrouwen geven dubbel zo vaak commentaar als meerijder

Naast dat een reis voor de nodige spanning kan zorgen, kunnen degenen die voorin of op de achterbank zitten goedbedoelde adviezen beter voor zich houden als ze het gezellig willen houden tijdens de rit. Uit het onderzoek blijkt dat de ruime meerderheid (61%) het irritant vindt als anderen zich met hun rijstijl bemoeien. Zelf geeft maar een kwart toe zo’n bijrijder te zijn, waarvan vrouwen (35%) vaker dan mannen (17%).

 

 

Nederlanders maken heel wat kilometers, maar komen niet altijd zonder brokken aan op hun eindbestemming. Zo heeft een kwart ooit een aanrijding met een ander voertuig gehad. Bij mannen ligt dit percentage bijna tien procent hoger dan bij de vrouwen. Ook heeft acht procent van de Nederlanders weleens een auto total loss gereden. Van de ondervraagden geeft 62 procent aan ooit een keer een vorm van schade gereden te hebben.

Ongeluk niet uit te sluiten

Frederik van der Veen, CEO van de site zegt: “Een ongeluk is nooit uit te sluiten, daarom is het belangrijk dat automobilisten goed verzekerd de weg op gaan, ook in het buitenland. Bestudeer van tevoren goed wat wel en niet gedekt wordt door je autoverzekering, de goedkoopste autoverzekering is niet altijd de verstandigste keuze. Schade die is toegedaan door anderen dekt een WA-verzekering, maar pech valt vaak onder de reisverzekering. Bestudeer de voorwaarden van tevoren dan ook goed om verrassingen te vermijden.”

 

 

“Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Automobilisten doen er bijvoorbeeld ook goed aan om vaker pauzes te nemen, vooral als je langere aaneengesloten stukken rijdt.” Zo blijkt dat 15 procent weleens te slaperig achter het stuur kruipt, en bestuurders jonger dan 35 zich hier twee keer zo vaak schuldig aan maken. Van der Veen van Autoverzekering.nl zegt: “Bij lange afstanden is het lastig om alert te blijven. Daarom is het verstandig om te ervoor te zorgen dat je bijrijder ook alert en wakker blijft.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.