Raak je gestresst bij het boeken van een last minute vakantie?

Ruim tweederde van de Nederlanders ervaart stress bij het boeken van een last minute vakantie. Met té hoge prijzen en té veel keuze als meest genoemde redenen voor deze stress. Dit blijkt uit het Last Minute Vakantie Onderzoek van D-reizen, dat onlangs is uitgevoerd onder 385 Nederlanders.

Dat een vakantie boeken stress oplevert, is ook af te leiden aan de onderzoeksvraag: ‘Welke afgeronde taak levert meer rust op?’ De helft van de Nederlanders geeft aan dat een opgeruimd huis net zoveel rust geeft als het moment waarop de vakantie eindelijk is geboekt. Daarnaast geven de meeste respondenten aan enkele uren bezig te zijn met het uitzoeken van een vakantie. Zo blijkt uit het onderzoek. Tweederde van de ondervraagden is online meer dan 5 uur aan het zoeken en bezoekt daarbij tussen de 1 en 5 websites, voordat hij/zij daadwerkelijk overgaat tot boeken.

 

 

Jongeren vs. ouderen

Ouderen ervaren aanzienlijk minder stress dan jongeren tijdens het boeken van hun vakantie. Waar 76% van de mensen onder de 50 stress ervaart bij het boeken van een vakantie, voelt maar 35% van de mensen boven de 50 enige mate van stress. Dit percentage is mede te verklaren door het feit dat ouderen het boeken van een vakantie, relatief makkelijker vinden dan jongeren.

 

 

Op de vraag ‘Wat is makkelijker: het halen van je theorie-examen, het leren van de topografie van Nederland of het boeken van een vakantie?’ was de respons als volgt: zo’n 68% van de ouderen vindt het boeken van een vakantie het makkelijkste, tegenover 46% van de jongeren.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.