Zo werd de nieuwe Blauwe Vlag voor Noordwijk gehesen

Afgelopen vrijdag 10 mei is de nieuwe Blauwe Vlag voor Noordwijk gehesen door wethouder Roberto ter Hark. Dit moment was tevens de aftrap van de gratis Beach Shuttle.

De Blauwe Vlag 2019

Op 9 mei heeft de officiële uitreiking van de Blauwe Vlag 2019 plaatsgevonden in Ouddorp aan vier Zuid-Hollandse stranden, waaronder Noordwijk voor de 32e keer op rij. Vanaf vandaag wappert de Blauwe Vlag op het Badstrand Noordwijk en op onze stranden aan de Duindamseslag en de Langevelderslag. ‘Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk’, vindt Roberto ter Hark. ‘Dat een onafhankelijke organisatie onze stranden De Blauwe Vlag certificering waard vindt. Daar werken we met z’n allen hard voor.’ De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, duurzaam en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat zij moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of nog aan de vereisten wordt voldaan. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie.

 

Lees ook dit artikel: De lente is begonnen in Noordwijk

 

Beach Shuttle 2019


Ook dit jaar maken Gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing samen de gratis Beach Shuttle mogelijk. De Beach Shuttle rijdt op 30 en 31 mei en 1 juni tijdens het Ibiza Festival. Daarna wordt de Beach Shuttle vanaf 6 juli tot en met 1 september ingezet tijdens weekenden, doordeweeks bij mooi weer en bij grote evenementen. 


 

 

Bezoekers kunnen vanaf het parkeerterrein P1 (aan de Gooweg/ hoek van Berckelweg) opstappen op de Beach Shuttle. Dit jaar wordt het vervoer geregeld door Koninklijke Beuk. De haltes voor deze Beach Shuttle zijn het Vuurtorenplein en het Palaceplein. De Beach Shuttle rijdt tussen 10.00 en 19.00 uur continu, bij grote evenementen gelden aangepaste rijtijden. Bezoekers die langer willen blijven, kunnen ook na 19.00 uur nog terug naar hun auto: Taxi Brouwer brengt de bezoekers tegen een gereduceerd tarief van € 9,00 weer terug naar de auto op het parkeerterrein.

Neem contact op met VVV Noordwijk

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.