IJSTIJD! wordt SKATETIJD! deze zomer

Het is SKATETIJD! Tijd om te skaten, samen met je vrienden. De afgelopen winter heeft de KNSB met heel veel partners IJSTIJD opgezet om meer kinderen te laten kennismaken met het schaatsen. Nu is het tijd voor de seizoenswissel: de smalle ijzers maken plaats voor wieltjes, schaatsen worden ingeruild voor inlineskates. IJSTIJD! wordt SKATETIJD!

SKATETIJD! is het zomerprogramma waarmee meer kinderen kennis maken met inline-skaten. Bij inline-skateverenigingen kunnen kinderen het skaten voortzetten, het nog beter leren en ook aan wedstrijden meedoen als ze dat leuk vinden. Zij krijgen daarom na de clinic een brief mee naar huis met daarin relevante informatie over verenigingen in de buurt.

 

 

In dit eerste jaar van SKATETIJD! krijgen verenigingen ondersteuning dankzij actieve sponsors. Fila Skates heeft als official supplier driehonderd paar skates, helmen en beschermers voor kinderen (en coaches) beschikbaar gesteld. Sponsor Tonzon ondersteunt het streven van de KNSB de Nederlandse jeugd meer in beweging te krijgen en maakt het mogelijk om de clinics in heel het land aan te bieden, inclusief transport van alle skates. Zo hoeft bij een clinic niemand langs de kant te staan omdat materiaal ontbreekt.

 

 

Scholingsdagen

Ter inspiratie en als voorbereiding op de clinics verzorgt de KNSB tijdens SKATETIJD! ook scholingsdagen voor (potentiële) trainers. Bovendien zijn voor de vakleerkracht, gymdocent en/of combinatiefunctionaris speciale leskaarten ontwikkeld voor een gymles op inlineskates met de nadruk op plezier. Scholen kunnen ook lesboekjes kosteloos bestellen via deze link. Die lesboekjes ondersteunen een leuke voorbereiding in de klas op de skateclinic op het schoolplein of de skatebaan in de buurt.

IJSTIJD!

Met SKATETIJD! in de zomer en IJSTIJD! in de winter kunnen kinderen een jaarrond lekker sporten op de schaats of wieltjes. Dit jeugdprogramma heeft de KNSB opgezet samen met sponsors KPN en Rabobank en de Vereniging Kunstijsbanen Nederland. Aan het initiatief werken vele partijen mee, waaronder basisscholen, schaats- en skeelerverenigingen, tijdelijke ijsbanen en schaatsscholen. Afgelopen winter namen ruim 250.000 kinderen deel aan schoolschaatslessen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.