Maya en Bumba geven startschot bouw Plopsaqua Landen-Hannuit

Zopas werd in Hannuit het startschot gegeven voor de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit, het tweede waterpretpark van de Plopsa Group. Dit gebeurde in het bijzijn van burgemeester van Hannuit Emmanuel Douette, burgemeester van Landen Gino Debroux, CEO van Plopsa Steve Van den Kerkhof, Bumba en Maya de Bij. De bouw begint officieel op maandag 13 mei en zal 18 maanden duren. Kostenplaatje bedraagt 25 miljoen euro.

In samenwerking met de steden Hannuit en Landen zal er nabij de taalgrens en centraal in België een waterpretpark van 4.800 m2 gebouwd worden, gelegen langs de autosnelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid. “We bemerkten dat de bezoekersaantallen van Plopsaqua De Panne de verwachtingen sterk overstegen, met een groot percentage bezoekers die afkomstig zijn uit alle hoeken van het land.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa. “We voelden dus echt wel de vraag en het potentieel om elders in België nog een waterpretpark te bouwen!”

 

Lees ook dit artikel: Wereldprimeur voor Bobbejaanland

 

Ook de steden Hannuit en Landen dragen bij tot het nieuwe zwemcomplex dat ter vervanging van de huidige zwembaden komt. Hierdoor genieten de inwoners van een speciale en democratische toegangsprijs. Plopsaqua Landen-Hannuit bleek voor hen de beste optie bij de zoektocht naar een nieuw stedelijk zwembad. “Door een intergemeentelijke samenwerking met de stad Hannuit én Plopsa als partner zorgen we er enerzijds voor dat onze inwoners van alle hedendaagse zwemfaciliteiten kunnen genieten en anderzijds dat onze stad extra uitstraling krijgt, hetgeen de handel en het toerisme ten goede kan komen. De inwoners van Landen kijken volop uit naar de realisatie van het waterpretpark. Ik ben dan ook blij dat de bouwwerken van start kunnen gaan”, aldus Gino Debroux, burgemeester van Landen. Ook Emmanuel Douette, burgemeester van Hannuit sluit zich hierbij aan. “We moesten een originele oplossing vinden om een nieuw project te financiëren. Samen met de stad Landen hebben we besloten om een partnership aan te gaan met een belangrijke private partner, die zijn expertise en toegevoegde waarde met onze bevolking zou kunnen delen.”

 

 

Unieke thematisering

Het nieuwe zwemcomplex krijgt een zone die volledig rond Bumba’s kleurrijke circuswereld wordt ingericht. Ook Maya de Bij, die zowel bij Nederlandstaligen als bij Franstaligen enorm populair is, krijgt haar eigen zone waarbij de natuur in al haar schoonheid centraal staat. Bovendien wordt er gewerkt met scenografische verlichting die per setting aangepast wordt. Op die manier worden bezoekers in verschillende thema’s en leefwerelden ondergedompeld en wordt de beleving compleet anders dan in een klassiek subtropisch zwemparadijs.

Het officiële fotomoment met burgemeester van Hannuit Emmanuel Douette, burgemeester van Landen Gino Debroux, CEO van Plopsa Steve Van den Kerkhof, Bumba en Maya de Bij vond deze ochtend plaats. Hiermee gaat de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit, waaraan een prijskaartje van 25 miljoen euro hangt, officieel van start. In het gloednieuwe zwemcomplex zal zowel plaats zijn voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. Naast een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, die aan het grote verwachte aantal scholen en groepen moet beantwoorden, komt er een reusachtig reacreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen, waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, een golfslagbad, Wild River, playhouse, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.