Holland America Line’s Nieuw Statendam maakt maiden call in Amsterdam

Vorige week kwam het nieuwste schip van Holland America Line, de Nieuw Statendam, voor de allereerste keer aan in de Amsterdamse haven. Het schip meerde aan bij de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) en werd verwelkomd met erewater verzorgd door Port of Amsterdam. Amsterdam is de ‘homeport’ voor het schip tijdens het komende zomerseizoen.

Het schip, dat afgelopen februari feestelijk gedoopt is door Oprah Winfrey in Ft. Lauderdale, maakte hiermee haar zogenaamde maiden call. Een maiden call, het allereerste bezoek van een cruiseschip aan een haven, gaat traditioneel gepaard met een Plaque & Key ceremonie. Alma Prins Droog, Commercieel Manager Cruise van Port of Amsterdam, overhandigde aan kapitein Sybe de Boer het havenschildje van Amsterdam. Ook aanwezig waren Dick de Graaff, directeur PTA en Nico Bleichrodt, Managing Director Sales & Marketing – Continental Europe Holland America Line.

 

 

“Wij zijn er trots op dat ons allernieuwste schip Amsterdam als thuishaven heeft voor de zomer. Holland America Line voelt zich altijd zeer welkom in Amsterdam en het is een gewaardeerde vertrekhaven voor zowel internationale als Nederlandse cruisegasten. We hebben dit jaar maar liefst 15 vertrekken vanuit Amsterdam. Een ideale manier om een keer een cruisevakantie te ontdekken”, aldus Nico Bleichrodt.

 

 

Alma Prins Droog: “Wij zijn ontzettend blij dat de Holland America Line weer voor Amsterdam als thuishaven kiest. Naast de levendigheid van de stad, met haar geschiedenis, bruisende bezienswaardigheden en cultuur, biedt de havenregio van Amsterdam uitstekende faciliteiten voor zeecruiseschepen met bestemming Amsterdam. Hierdoor is Amsterdam één van de meest populaire bestemmingen voor zeecruises in Noord-West Europa.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.