Hier vind je fietsinspiratie voor Mecklenburg-Vorpommern

Het Noord-Duitse fietsgebied bij uitstek, Mecklenburg-Vorpommern, heeft een nieuwe fietsgids en Engelstalige fietsportal gelanceerd. Met uitgebreide tips, informatie en routes voor een fietsvakantie vol Oostzeeflair langs historische badplaatsen, markante Hanzesteden, stranden en bijzondere eilanden. Een van de hoogtepunten is de 695 km lange Ostseeküstenradweg van Lübeck naar Ahlbeck.

Gids en fietsportal om routes uit te stippelen

De fietsgids geeft een goed idee van de routes en mogelijkheden. De Engelstalige portal helpt bij het uitstippelen van routes en het voorbereiden van een fietsvakantie in Mecklenburg-Vorpommern. De duizenden fietskilometers die de deelstaat telt, zijn verdeeld over 9 langeafstandsroutes, van 335 km tot 695 km, 21 rondritten en enkele korte themaroutes. Voor een paar dagen tot enkele weken op de pedalen als je kiest voor de complete Berlijn-Kopenhagen route (680 km), de Mecklenburger merenroute (645 km) of de Ostseeküstenradweg (695 km). Als extra staan in de gids vier speciale routes voor handbikers en rolstoelers vermeld, onder meer over het eiland Poel.

 

 

Iconische Ostseeküstenradweg

Wie een duik neemt in het omvangrijke MV-fietsnetwerk ziet dat vrijwel alle wegen naar water leiden. Zo ook de Ostseeküstenradweg langs de Oostzeekust, een route die in 15 etappes het beste laat zien wat Mecklenburg-Vorpommern te bieden heeft. De natuur is divers; loofbossen, weilanden met bloeiend koolzaad, kalkrotsen en de brakke grond van het Boddenlandschap wisselen elkaar af. Tussendoor worden fietsers getrakteerd op de glorietijd van toen in Hanzesteden, typische badplaatsarchitectuur, kerken in baksteengotiek en een verfijnde gastronomie. Het fietsavontuur start in Lübeck-Travemünde en voert door het heuvellandschap van de Klützer Winkel naar het werelderfgoed van Wismar en het idyllische eiland Poel. Daarna rijgt de route Kühlungsborn, witte stad Heiligendamm, Warnemünde, het ruige schiereiland Fischland-Darß-Zingst en voormalige kunstenaarskolonie Ahrenshoop aaneen. Wie de volledige route fietst, doet UNESCO-werelderfgoedstad Stralsund, het eiland Rügen, Greifswald en het eiland Usedom aan.

 

 

Festivals meepakken tijdens fietstocht

Fietsen in Mecklenburg-Vorpommern kan in feite het hele jaar door, maar is het aangenaamst van april tot oktober. Extra leuk: een fietsvakantie plannen rondom festivals. Zoals de Schlossfestspiele in de zomermaanden in Schwerin, Neustrelitz en Ludwigslust met klassieke muziek en operavoorstellingen. Ook historische spektakels rondom de piraat Störtebeker, de Duitse veldheer Wallenstein en de verloren stad Vineta zijn publiekstrekkers. Wie houdt van maritieme events parkeert de fiets voor Hanse Sail Rostock, Lake Müritz Sail of de Warnemünde week.

Routes, fietskaarten en Bett+Bike hotels

De langeafstandsroutes door Mecklenburg-Vorpommern zijn allemaal bebord, maar een fietskaart meenemen is altijd slim. Informatie over rondritten, routes en excursies is te vinden op www.off-to-mv.com/en/cycling. De routes zijn als GPX-file op GPS devices te downloaden. Hier vind je ook de nieuwe gids en de fietsportal.
Een ander belangrijk punt zijn de overnachtingsmogelijkheden. Zo biedt Bett+Bike altijd uitkomst, dit zijn fietsvriendelijke accommodaties geselecteerd door de ADFC, de Duitse fietsersbond. Deze hebben fietsenstallingen, was- en droogmogelijkheden, gereedschap voor kleine reparaties en goede informatie voor fietsers. Daarnaast zijn er hostels, vakantiehuizen en campings om uit te kiezen.

Algemene informatie over Mecklenburg-Vorpommern op www.off-to-mv.com/nl

Dit zijn de leukste plekken in Mecklenburg Vorpommern

Je kunt deze Mecklenburg Vorpommern tips, die niet hier op de site staan, nu in je e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een plattegrond en handige reisgids bij.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.