Ga authentiek overnachten in de Salzburger Alpen

Midden in de idyllische bergwereld van de Salzburger Alpen, vind je de gloednieuwe Prechtlgut-chalets. Voor wie op zoek is naar een ruim, authentiek en gezellig vakantiehuis voor het hele gezin, en tegelijkertijd wil genieten van een prachtig uitzicht en de natuurlijke omgeving, zal zeker onder de indruk zijn.

Acht authentieke chalets

Slechts acht chalets liggen op het bijna 9000 m² grote terrein tegenover de Grafenberg-kabelbaan in Wagrain in de Salzburger Pongau. Natuurlijke, hoogwaardige materialen en de rustieke ‘touch’ scheppen in de Prechtlgut-chalets een bijzonder gezellige woonsfeer. De 85 tot 150 m² grote chalets bieden plaats aan maximaal acht personen en hebben alles en zijn helemaal ingericht voor een vakantie met het hele gezin of familie. Een open keuken, gezellige hoekjes om te lezen, te spelen en de benen omhoog te leggen, een groot terras om te barbecueën en te ontspannen, een wellnesszone binnen met sauna-stoomcabine, infraroodcabine en rustruimte, plus directe toegang tot het terras en de eigen hottub. Nog meer ruimte om aan de sleur van alledag te ontsnappen bieden de natuurlijke zwemvijver midden in het bergdorp en de vele schone meren in de omgeving: in Reitdorf (10 km), in St. Johann-Plankenau (13 km), in Flachauwinkl (18 km) en in Goldegg (22 km) vindt u fraaie zwemmeren. De Wagrainer Wasserwelt (gratis entree voor gasten van Prechtlgut) en de Therme Amadé in Altenmarkt zijn bij ieder weertype een succes.

 

Lees ook dit artikel: 72 uur in Innsbruck

 

Pongauer bergbeleving voor alle leeftijden

Ook als je de bergen in gaat, zijn de Prechtlgut-chalets ideaal gelegen: de Grafenberg-kabelbaan die tegenover het bergdorp Prechtlgut is gelegen, brengt jong en oud in een mum van tijd omhoog naar Wagraini’s Kinderwelt en op de Geisterberg. Het supercoole Bikepark Wagrain bij de Flying Mozart is slechts vijf fietsminuten verwijderd van het bergdorp. Al is het meer, de berg of het bikepark nog zo onweerstaanbaar, het is voor het hele gezin altijd weer fijn om in het eigen Prechtlgut-chalet thuis te komen. Neem een verfrissend drankje en dompel onder in de hottub op het terras, chil op de divan voor de open haard of stap onder de regendouche.

 

 

Daarna hoef je het alleen nog eens te worden over waar je de vakantiedag smaakvol afsluit: ‘thuis’ in het chalet, op het eigen terras met barbecue of in het restaurant Prechtlstadl direct om de hoek? Daar wordt na reservering het hier gebruikelijke ‘Hut-Essen’ of de fondue geserveerd. Maar op de menukaart staan natuurlijk ook lekkernijen uit de Pongau zoals Kaspressknödel (platgeperste kaasknoedels), Zwiebelrostbraten (geroosterd vlees met uien) en Kasnocken (kaas-spätzle), alsmede eigengemaakte delicatessen uit de dessertkeuken zoals Topfenstrudel of chocoladesoufflé. Daarna is het tijd om naar je warme bed te gaan om voor de volgende enerverende vakantiedag goed uitgerust te zijn.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.