Dit is de stad van de katten

Het is moeilijk om je Istanbul voor te stellen zonder de Bosporus, veerboten, paarse bloemen, delicatessen en natuurlijk katten! Istanbul en katten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Overal zie je ze, liefdevol verzorgd door de inwoners van de stad. Door de eeuwen heen is de positie van de kat niet veranderd. Ze behouden hun hartverwarmende vriendschap met de bewoners en ze verwelkomen bezoekers.

Net zoals de Bosporus, forten, paleizen, straten, het uitzicht op de zee en veerboten, zijn ook katten kenmerkend voor Istanbul. In de geschiedenis van de stad waren zij getuige van het ontstaan en vallen van civilisaties, ze zagen hoe de grenzen van de stad werden teruggedrongen of juist uitgroeide tot de metropool die het nu is. Poezen maakten de volledige transformatie Istanbul mee. Je zou kunnen zeggen dat katten de echte eigenaren van Istanbul zijn.

 

 

Istanbul houdt van haar katten

Het maakt niet uit welk district of welke buurt je bezoekt, de katten verwelkomen je als eerst! Je ziet ze op elke hoek en snoezen in het zonnetje. Iedere kat heeft een ander uiterlijk, een ander karakter en een andere band met mensen. Voor de inwoners van de stad maken ze deel uit van hun dagelijks leven. Ze worden liefdevol verzorgd, overal kom je water en kleine etensbakjes tegen. Het is dan ook niet voor niets dat katten al eeuwenlang auteurs, dichters, schilders en fotografen in Istanbul inspireren.

 

 

In de afgelopen eeuwen is Istanbul een thuis geworden voor tal van kattenrassen. Wie er oog voor heeft, maakt zo de mooiste kattenfoto’s.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.