Zo maak je de ‘digital detox’ makkelijk

Huttopia, specialist in natuurcampings en –accommodaties in Frankrijk, vormt het antwoord op de groeiende behoefte aan wifi-loze dagen, waarin het leven niet wordt bepaald door het ‘Postvak in’, snap-chat of andere online push-berichten.

De 37 Huttopia Campings en Villages hebben respectievelijk beperkte of soms zelfs geen wi-fi, maar nemen de gasten daarentegen mee naar de mooiste locaties in de natuur. Hier wacht een scala aan outdoor activiteiten, maar ook rust, stilte en de ideale omgeving voor kleine geluksmomentjes.

 

 

‘Weg van de hectiek’ is één van uitgangspunten van een vakantie bij Huttopia. De groene omgeving nodigt uit om de natuur te (her)ontdekken. Dat betekent liever kayakken door de Gorges de Verdon of fietsen in de omgeving, dan dagenlang rondhangen aan het zwembad of ‘hutje-mutje’ aan de barbecue. Wie afleiding zoekt, heeft de keuze uit allerlei buitenactiviteiten, wie toe is aan rust vindt deze ook.

 

 

Heldere filosofie

Bij de oprichting van het merk in 1999 hadden Céline en Philippe Bossanne een heel duidelijk beeld voor ogen. Geïnspireerd door de Noord-Amerikaanse vorm van kamperen in de natuur, creëerden zij een nieuw concept dat met niets op de markt vergelijkbaar is. Veel groen, ruime plaatsen en zoveel mogelijk één met de natuur. ‘Wij merken dat ons concept aanspreekt. Veel mensen zijn het contact met de natuur een beetje verloren, vooral wanneer ze in een stedelijke omgeving wonen. Bij ons vinden ze dat terug en zo komen ook kinderen weer in aanraking met natuur. Een verblijf in een mooie omgeving betekent overigens niet dat je direct moet inleveren op gemak en comfort, zoals een goed bed. Iedereen wil een goede nachtrust en lekker slapen’, aldus mede-oprichter en mede-eigenaar Céline Bossanne.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.